Vije-sti

Intergalactic Lovers krajem mjeseca u Zagrebu i Rijeci

Intergalactic Lovers krajem mjeseca u Zagrebu i Rijeci

Belgijski indie rock band Intergalactic Lovers dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 29., a riječki Palach u petak, 30. listopada.

Intergalactic Lovers čine prijatelji, i to karizmatična Lara Chedraoui (vokal), Brendan Corbey (bubnjevi), Maarten Huygens (gitara) i Raf De Mey (bass), a njihovu glazbu uspoređuju s Feist, PJ Harvey i Yeah Yeah Yeahs. Osnovani su 2008. godine, a nakon što su nastupali pod imenom Free Zamunda! promijenili su naziv benda i usvojili sadašnje ime koje im je već sljedeće godine donijelo pobjede na Oost-Vlaams Rockconcours i Rock Rally De Beloften natjecanjima. Prvi uspješni singl "Fade Away" dospio je na belgijske postaje Studio Brussel i Radio 1, nakon čega je uslijedio "Delay" koji je dospio na prvo mjesto utjecajnog belgijskog radija De Afrekening. 2011. godine izašao je prvi album "Greetings & Salutations", da bi iste godine bend dobio nagradu glazbene industrije za najbolji bend u usponu, a album odlične kritike te se držao na vrhovima top ljestvica tjednima i bio prodan u zlatnoj nakladi. Bend je bio odgovoran i za soundtrack trilera Code 37.

Najnoviji uradak je album "Little Heavy Burdens" za koji bend sam kaže da je atmosferičan, melankoličan i terapeutski. Nakon što je album objavljen prošle godine, bend se otisnuo na turneju po Europi, svirajući na festivalima i u klubovima diljem Belgije, Nizozemske, Njemačke, Francuske Švicarske, pa čak Japana i Rusije.

Ulaznice Tvornica:
U pretprodaji iznose 30, a na dan koncerta 40 kn.
Službena prodajna mjesta
Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Ulaznice Palach:
U pretprodaji iznose 20, a na dan koncerta 25 kn.
Službena prodajna mjesta
Palach – Kružna ul. 8
Beertije – Ul. Slavka Krautzeka 12A,
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni