Vije-sti

Indirekt festival otkrio drugi dio izvođača

Indirekt festival otkrio drugi dio izvođača

Indirekt, umaški indie događaj godine, koji se ove godine održava u novom terminu, od 19. do 21. lipnja, privukao je bendove iz cijele regije pa čak i šire.

Iz Austrije na prvi istarski festival nezavisne umjetnosti stiže šesteročlani indie, folk-rock kolektiv Polkov. Očekuje vas svemirski country, zvuk steel pedal gitara, bend koji hoda granicom između art rocka i brit popa, te na Indirektu predstavlja album prvijenac! Zamislite glazbenu vožnju kabrioletom s vjetrom u kosi, samo što će Polkov, Route 66 zamijeniti  vrućim istarskim asfaltom vinske ceste.

Elections In The Deaftown su indie rock peterac iz srca Slovačke. U svom  melankoličnom glazbenom izričaju za uzore navode grupe poput The Cure, preko velikana shoegaze pokreta pa sve do suvremenijih Indie i postpunk bendova. Očekuju vas sanjive melodije koji počivaju na atmosferičnom zvuku „zidova“ gitara, pulsirajućim sintesajzerima i čvrstoj ritam sekciji. Elections In The Deaftown do sada su izdali dva EP-a, a na Indirekt dolaze predstaviti svoj prvi album.

Dolazi i odličan indie band iz Zagreba – ljubiteljima hrvatske indie scene već dobro poznati Sleepyheads.

Svojim gitarističkim indie zvukom, Sleepyheads vode u glazbenu šetnju indie krajolicima od 90tih do danas, a svojim će ritmom rasplesati i najveće skeptike. Indirekt koriste kao priliku za predstavljanje nadolazećeg albuma.Indirekt u Umag dovodi i bend koji je u 2014. izdao jedan od albuma godine u regiji. Kantautorice Ivana Picek i Nina Romić udružile su snage s labinskim kreativnim čudom Dinom Santalezom te kao grupa Pridjevi snimili hvaljen istoimeni album.  Na Indirekt nam stižu Pridjevi u velikoj postavi, Ivana i Nina u dvoglasu, Dino na gitari, ritam sekcija – Ivan Levi Levačić na bubnjevima i Erol Zejnilović na basu (članovi ABOP-a i Kriesa), te Andrija Santro iz Bamwise na sythu. Pridjeva koje krase Pridjeve ima mnogo, ali organizatori vjeruju da će u Umagu biti nezaboravno!

Osim glazbenog dijela festivala, posebnu pažnju treba obratiti na umjetničko edukativni dio Indirekta. Očekuju vas radionice izrade instrumenata, produkcije zvuka i videa, te naravno promocija umjetnosti na ulici, s ciljem  pretvaranja zapuštenih dijelova Umaga u umjetnički javni izložbeni prostor.

Indirekt vam i ove godine sprema dva dana kvalitetnog druženja, kreacije i odlične svirke, a uz već najavljene The Academy, Vvhile, The Chweger, Polkov, Adna, Sleepyheads i Pridjeve, festival sprema još puno zanimljivih imena koja će biti najavljena uskoro!

Nedavno je izašla online kompilacija nezavisnog izdavača Osa Medie iz Labina – Indie United Vol. 3. Ove godine Indirekt je udružio snage s Osom, a radi se o još jednom izdanju online kompilacije na kojoj se ovaj put nalazi osamnaest izvođača iz Hrvatske, Italije i Srbije. Naravno nekolicina s kompilacije nastupa na festivalu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni