Vije-sti

Sassja na festivalu MENT Ljubljana

Sassja na festivalu MENT Ljubljana

MENT Ljubljana je zimsko klupsko događanje poletnog festivalskog pulsa, međunarodnog značaja i lokalnog karaktera, a u tri dana ugostit će preko 50 izvođača iz više od 20 država. MENT otkriva i isporučuje nove europske glazbene sile i sve ih, od prvog do posljednjeg, postavlja za headlinere na glavni stage koji se rasteže na nekoliko ljubljanskih lokacija: od Kina Šiška preko Kinodvora, Stare Elektrarne i Kavarne SEM do AKC Metelkova.

Među brojnim headlinerima, ove godine naći će se i SASSJA koja će nastupiti 4. veljače i to će biti ujedno njezin drugi posjet Ljubljani nakon izdavanja albuma "Taktički praktično". 
"Ekipa u Ljubljani je uvijek bila super, čak i prije izdavanja albuma. Na ovogodišnjoj promociji na Dub Labu je bila ludnica, a na Mentu će se sigruno još više ludovati. Jedva čekam! " - izjavila je Sassja.

Osim što će posjetiti Ljubljanu, Sassja početkom 2016. odlazi i na europska gostovanja u Njemačku, Norvešku i Švedsku.

U okviru festivala održat će se i međunarodna glazbena konferencija posvećena umrežavanju, edukaciji, razmjeni iskustava i jačanju vještina iz glazbenog menadžmenta, koncertne organizacije, glazbenog izdavaštva, medija i drugih potpornih mehanizama glazbene scene.Jeff Owens menadžer Ghostly Internationala, prikazat će kako se u toj kultnoj njujorškoj izdavačkoj kući glazbena kreativnost isprepliće s vizualnom, govorit će i Simon Wheeler, voditelj digitalnog odjela Beggars Groupe (XL Recordings, Matador, 4AD i Rough Trade) koji brine o održavanju prednosti na području novih tehnologija, potom Jake Beaumont-Nesbitt, savjetnik pri IMMF-u (International Music Managers Forumu), zatim Dartsya Tarkovska, osnivačica digitalne agencije Soundbuzz, te András Bodrogi, majstor za tajne YouTubea. Dva tjedna prije festivala, u četvrtak 21. siječnja, MENT poziva u Centar urbane kulture Kino Šiška na zagrijavanje uz Manu Delago Handmade i All Strings Detached, bendove koji su oduševili na lanjskom MENT-u. Ulaz na koncert besplatan je za vlasnike festivalskih ulaznica!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni