Vije-sti

Indirekt festival kompletirao popis izvođača

Indirekt festival kompletirao popis izvođača

Indirekt, prvi festival nezavisne umjetnosti u Istri, objavio je kompletan popis ovogodišnjih izvođača. Indirekt se održava po treći put, a ove godine u novom terminu od 19. do 20. lipnja.

Misija festivala je promocija nezavisne DIY scene, Indirekt nastoji vratiti glazbu u centar pažnje, stvoriti zajednicu koju bi ljubitelji kvalitetne glazbe, umjetnosti te umjetnici iz regije, ali i iz Europe mogli iskoristiti kao platformu za povezivanje.

Kompletan popis izvođača Indirekt festivala u Umagu:

Adna, All Strings Detached, Elections in The Deaftown, Farewell Dear Ghost,Gracin, Kolin,PMG Kolektiv,Polkov, Pridjevi, Sleepyheads, The Academy, The Amsterdams, The Chweger,The Marshmallow Notebooks, Vvhile, zZz Džedaj, Ivan Kovačević – Sax, Miron Milić, Polite BastART, Stipan Tadić.

U Umagu vas očekuju dva dana odlične glazbe, a uz glazbenu potrebno je naglasiti i vizualnu stranu Indirekta. Umjetnički dio festivala pod nazivom "Umjetnost na ulici" ima cilj  pretvaranja zapuštenih dijelova Umaga u umjetnički javno izložbeni prostor.
Program festivala odvija se na dvije lokacije. Kantautore na akustičnom stageu, nadomak mora, ugošćuje Divai beach Bar, nakon čega se program seli u American Bar na bendovsku svirku do ranih jutarnjih sati.

Iz Skopja u Umag stiže odličan bend koji postoji još od 1995., PMG Kolektiv, koji trenutno promovira svoj 6. album #Ex You izdan za njihov indie label, PMG recordings. Očekuje se disko, pop, punk, indie doživljaj, ritam mašine, prepoznatljive gitare, synthove i plesne bas dionice!

Mađarski synth pop velikani Kolin osnovani su 2008. u Budimpešti.

Sa svojim prvi albumom Yell into ihe Kazoo, osvojili su MTV regionalnu nagradu i bili predstavnici Mađarske na MTV Europe Awards (Best European act) u Berlinu 2009. kao i 2010. u Madridu. Analogni sintisajzeri iz 80-tih, plesni ritmovi i prljave gitare okosnica su Kolin zvuka. Njihov live nastup svakako treba doživjeti!

Farewell Dear Ghost je indie bend iz Graza iza kojeg stoji austrijski kantautor Philipp Szalay. Indie scena u Austriji, a pogotovo Bečka klupska i producentska scena je u procvatu, a djelić te atmosfere u Umag pokušati će prenijeti Farewell Dear Ghost sa svojim prekrasno aranžiran indie rockom.

Nizozemski zZz su Jörn Ottenheim i Daan Schinkel, na orguljama i bubnju. Njihova glazba spoj je svemirske jeke, electra i elektronike utopljene u ritam i blues 50-ih godina.

Prvi album Sound of zZz kojeg su izdali još 2005. godine, lansirao ih je na dvogodišnju svjetsku turneju,  preko Amerike, Azije, Europe i Rusije. Otvarali su koncerte kao predgrupa Fatboy Slimu u Japanu, svirali na Benicassimu i Glastonburyu. U ožujku 2015. objavljuju svoj treći album Juggernaut ,kojeg predstavljaju na Indirektu.

U lipnju neposredno pred Indirekt održavaju se i dva završna "warm up" koncerta u susret festivalu, pa tako 05.lipnja, u Umagu nastupaju Stray Dogg, dok se dan kasnije na scenu penju dva riječka benda, Nord i Jonathan!

Posljednje Indirekt zagrijavanje održati će se 17.lipnja u Zagrebu i to na dvije lokacije. Akustično popodnevno druženje u Swanky Mint Hostelu, te večernji  koncert u Vintage industrial baru. Nastupaju domaće indie veličine poput The Orange Strips i Humanofon iz Karlovca, ali i izvođači koji će nastupitii na festivalu u Umagu: The Kolin iz Mađarske i Adna iz Švedske.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni