Vije-sti

Incident u Savskoj - Stoka se vraća u Vintage!

Incident u Savskoj - Stoka se vraća u Vintage!

Najzagrebačkiji reper Stoka nastupit će 12. travnja u Vintage Industrialu. Nakon niza zapaženih i rasprodanih koncerata te spektakla u Domu sportova s Neredom, vraća se na inicijalno mjesto gdje je prije nešto više od godinu dana održao upečatljiv, ujedno i prvi nastup koji je tada označio njegov veliki povratak na scenu.

Najavljen kao Incident u Savskoj 160, koncert će zaokružiti priču oko svega na što je stavio pečat 'incident'. Spomenuta poštapalica korištena kao svojevrsni zaštitni znak prerasla je u pravi projekt. Upravo po njoj nazvan je i posljednji singl, prvi s nadolazećeg albuma čiji je izlazak zakazan pred ljeto. Pod istim imenom pokrenuo je i vlastiti web shop, a od idućeg tjedna kreće i Incident talk show gdje će jednom tjedno na Youtube kanalu u goste dovoditi poznate i zanimljive ličnosti.

Povratak u Vintage naslanja se na Stokine iskrene emocije vezane uz ovaj klub u kojem na koncertima uživa poseban odnos s publikom. Ideja za samostalnim nastupom nastala je iz vidno snažne želje publike za rapom koji posljednjih godina drži čvrst trend na ovim prostorima.

Marin Ivanović Stoka proboj i slavu na rap teritoriju stekao je još krajem 90ih uz Marka Lasića Nereda s kojim je djelovao u formi dua Nered & Stoka. Nakon zajedničkog albuma 'Spremni za rat' (1999.), uslijedili su solo albumi 'Stole' (2003.), 'Kravlje ludilo' (2006.), 'Pogodi 'ko se beko' (2010.), 'ZG Gangsta' ( 2014.) te posljednje album izdanje 'Stara škola kreka – iz tame u svjetlo' (2017.). Uzletu karijere svakako je doprinijela i još uvijek aktualna hit kazališna monodrama.

Prije Stoke, kao support će nastupiti intrigantni Geralt iz Rivije (GIR), jedan od najneobičnijih MC-eva čiji je stil smatran među najkompleksnijima u Hrvatskoj.

Ulaznice
Ulaznice za koncert u pretprodaji će se moći kupiti po cijeni od 50 kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrialu (Savska 160), dok će na dan koncerta na ulazu biti po 65 kn. Koncert organizira Dostava Zvuka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni