Vije-sti

Ichabod predstavio novi australsko-hrvatski projekt – The Extraordinary Farm Art Ensemble

Ichabod predstavio novi australsko-hrvatski projekt – The Extraordinary Farm Art Ensemble

„It'll Always Be The Same“ i „White Collar's Mirage“ prvi su plodovi transkontinentalne suradnje karlovačkog šansonijera Ichaboda i australskog gitarista i producenta Christiana Nicolescua koji od ljeta 2019. godine postoje kao The Extraordinary Farm Art Ensemble.

Oba singla od 22. prosinca objavljena su na svim glazbenim streaming platformama.

Radi se o projektu hrvatskog kantautora Ichaboda (Bruno Šlat) i australskog gitarista i producenta Christiana Nicolescua koji su zajedničke interese otkrili u fan grupi benda King Gizzard & The Lizard Wizard, a zatim je Christian u ljeto 2019. proveo dva mjeseca u Hrvatskoj. Iz Australije je donio i svoju opremu za snimanje te je na tom, kako ga nazivaju, glazbenom hodočašću, nastao i album „Texas“ čiji se izlazak očekuje iduće godine.

U međuvremenu, pjesme The Extraordinary Farm Art Ensemblea nerijetko se mogu čuti na live nastupima Ichaboda.

Glazba The Extraordinary Farm Art Ensemblea oslanja se na country rock, a oni je nazivaju cowboy psihodelijom. Uzore vuku od samih začetaka lizerginskog countryja i bendova poput The Byrds i Buffalo Springfield, sve do današnjih vođa tog preporoda kao što su Beachwood Sparks ili Vetiver.

Singlove „It'll Always Be The Same“ i „White Collar's Mirage“ od 22. prosinca potražite na svim digitalnim streaming platformama.

Ichabod (Bruno Šlat) mladi je karlovački kantautor koji je u listopadu objavio hvaljeni premijerni album „Volume 1: Psychedelic Chansons“, a iza njega su brojni nastupi, od KSET-a do INmusic festivala.

Christian Nicolescu 21-godišnji je australski glazbenik i producent iz Adelaida. Osnivač je i član bendova Paisley Windowpane i The Mors.

The Extraordinary Farm Art Ensemble pratite na Bandcampu, Facebooku, Instagramu te Deezeru i Google Playu.

Ichaboda pratite na Bandcampu, YouTubeu, Facebooku, Instagramu te Deezeru i Google Playu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni