Vije-sti

Huševanje 2015. uz Timestretch, Gužva u 16-ercu te Erotic Biljan and His Heretics

Huševanje 2015. uz Timestretch, Gužva u 16-ercu te Erotic Biljan and His Heretics

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog probijanja leda s prvim izdanjem Huševanja na kojem su svirali demo bendovi, Huševanje već polako postaje punokrvni koncert afirmiranih rock bendova. Drugo izdanje Huševanja održat će se u sklopu manifestacije "Noć krapinskog pračovjeka", u petak 19. lipnja, sa početkom u 21 sat, na svima dobro poznatoj lokaciji – Hušnjakovom kod Krapine, nalazištu krapinskog pračovjeka.

Ove godine nastupaju bendovi Timestretch, Gužva u 16-ercu te Erotic Biljan and His Heretics

Timestretch je mladi četveročlani alternative rock bend sa pjesmama na engleskom jeziku, oformljen u srpnju 2013. godine. Sviraju u postavi Ivona Postružin (vokal), Danijel Teodorović (bas), Andrej Renko (gitara/back vokal) i Leo Anđelković (bubanj). Iza sebe imaju zapaženi singl i spot prvijenac "Flowerman", te par zapaženih nastupa po zagrebačkim klubovima.

Idejni pokretački trojac Gužve u 16-ercu bili su su Muto, Kemo i Jela. Ubrzo im se pridružuju Matak i Mengele te u istoj postavi sviraju i danas. Pet godina nakon osnutka osvojili  ovi punk rockeri su prvo mjesto na Art&music festivalu u Puli, 1999. godine objavili prvi album Čir na 12-ercu i osvojili nagradu Crni mačak za najbolji novi bend. Aktualni hvaljeni album Je ne regrette rien, kojeg su objavili 2012. godine, te odlični novi singl i spot "Arene".

Nekoliko proteklih godina zagrebačke garage r’n’r perjanice mogli ste pronaći na njihovoj gotovo stalnoj adresi, na pozornicama raznih klubova i festivala. U svojoj biografiji, s dva albuma iza sebe i jednim u pripremi, Erotic Biljan and His Heretics mogu se pohvaliti da su bili podrška velikom broju svjetskih glazbenih zvijezdi, odQueens of the Stone Age preko Juliette and the Licks, MC5/DKT, Jim Jones Revue do kultnih Supersuckersa.

Ulaz besplatan!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni