Vije-sti

Hrvatska diskografska udruga uputila apel radijskim i televizijskim postajama

Hrvatska diskografska udruga uputila apel radijskim i televizijskim postajama

Zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu otkazani su mnogi glazbeni događaji. Hrvatska diskografska udruga uputila je apel radijskim i televizijskim postajama kako bi se u konačnici umanjili gubitci hrvatske glazbene industrije. Službeno priopćenje prenosimo u cijelosti.

Koronavirus se širi svijetom i kriza ozbiljno pogađa javni, kulturni i društveni život. Glazbeni sektor već je teško pogođen. Važne zdravstvene i sigurnosne mjera nadležnih institucija dovode do mnogobrojnih otkazivanja glazbenih događanja poput koncerata, radionica, konferencija, festivala, glazbene produkcije i još mnogo toga. Ekonomske i socijalne posljedice ovih otkazivanja negativno će utjecati na uspješan glazbeni krajolik u Republici Hrvatskoj koji se sastoji od mnogo malih i srednjih poduzeća i širokog spektra samozaposlenih glazbenika koji bi se mogli suočiti s ozbiljnim prijetnjama njihovom postojanju i opstanku.
 
Trenutačni razvoj događaja ima znatne negativne posljedice za čitavu glazbenu industriju - prije svega za autore, glazbenike, izdavače, organizatore događanja i sl., ali ništa manje ne utječe ni na distributere i druge pružatelje usluga s kojima je glazbena industrija povezana.
 
Nadalje, financijski nedostaci koji se sada pojavljuju vodit će nedostatku mogućnosti ulaganja u buduće projekte, a time nastaju i dugoročne negativne posljedice.

Stoga Vas, kao najprirodnije i najdugoročnije partnere glazbenoj industriji, ispred Hrvatske diskografske udruge te brojnih autora i izvođača s kojima surađujemo ljubazno pozivamo da u narednom razdoblju sukladno svojim mogućnostima i programskim smjernicama povećate emitiranje domaće glazbe različitih žanrova.

Ujedno vam skrećemo pozornost i na jedinstvenu priliku da dodatno upoznate hrvatsku glazbu u njenom punom opsegu, bogatstvu i raznolikosti. Odabirom domaće glazbe novac dugoročno ostaje u Hrvatskoj, a učinci ulaganja u takvu glazbu osjetiti će se u cijelom društvu.

Ovim putem skrećemo pozornost i da preko Hrvatske diskografske udruge možete pristupiti bazi snimaka cjelokupne hrvatske diskografije (preko 100 000 snimaka), kao i preuzeti sve nove snimke koje će nastati u budućnosti.

Svako emitiranje na radijskoj ili televizijskoj postaji ubrzati će oporavak domaće glazbene scene.

Podržimo zajedno domaću glazbu, slušajmo hrvatsko!


Hrvatska diskografska udruga

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni