Vije-sti

Hip-hop majstor i producent Mary J. Blige, P. Diddyja i Will Smitha u Zagrebu će održati masterclass!

Hip-hop majstor i producent Mary J. Blige, P. Diddyja i Will Smitha u Zagrebu će održati masterclass!

Hip hop majstor i producent svjetskog kalibra, Tony Dofat, koji svoje temelje u glazbi gradi više od 25 godina, dolazi 5. lipnja u klub Pločnik održati masterclass radionicu ''The Science & Art Of Classic Hip Hop''.

Tony definitivno zna kako uočiti potencijal u nekome i napraviti zvijezdu od njega. Producent, skladatelj, autor knjiga i izvanredni profesor glazbene produkcije, u svojoj bogatoj karijeri koja broji više od dva desetljeća, neumorno je radio s najvećim glazbenim imenima kao što su Will Smith, Queen Latifah, Puff Daddy, Tina Turner, Mary J. Blige, Notorious B.I.G.-a, Ja Rule i Method Man. Njegov uspjeh potvrđuju dvije Grammy nominacije, 15 izdanja koja su zabilježena na Billiboardovoj top 10 ljestvici, dok su 42 projekta na kojima je radio nagrađivana platinastim i zlatnim certifikatom od strane RIAA (Recording Industry Association of America). Za njegove vještine i talent pročulo se još ranih 2000-ih, kada je s P. Diddyjem radio u ''Bad Boy Records'', kao član produkcijskog tima ''The Hitmen'' i svojim tadašnjim radom pridonio broju od oko 40 milijuna prodanih ploča.

Zahvaljujući EMI učilištu i United POP akademiji, ulaz na radionicu koja će se održati u srijedu 5. lipnja u Pločniku s početkom u 17 sati je besplatan. Svi zainteresirani moraju se registrirati putem Eventbrite linka na Facebook eventu.

U trosatnoj radionici i u svom opuštenom stilu, Dofat će objasniti važnost hip hop produkcije u današnjoj glazbenoj industriji i kreativni proces stvaranja iste. Tony će posebnu pozornost posvetiti važnosti stvaranja vlastite baze zvukova te će demonstrirati praktične primjere koristeći klasični „Akai MPC 2000 XL Drum sampler and sequencer“.

Legendarni Dofat, još od 2010., održava radionice i predavanja o hip hop kulturi na raznim sveučilištima i fakultetima. Ovo veliko iskustvo donijelo mu je titulu docenta u medijskoj umjetnosti i audio tehnologiji u Brooklynu, a samostalno je izdao čak četiri glazbena priručnika.

EMI učilište u suradnji s United POP akademijom, kao najdugovječnija škola glazbene produkcije u Hrvatskoj, već cijelo desetljeće nudi obrazovanje u audio inženjeringu i glazbenoj produkciji te u Hrvatsku dovodi svjetski poznate predavače poput Dofata.

Upisi su u tijeku, a ovaj masterclass idealna je prilika za upoznavanje sa svijetom glazbene produkcije. Također, u suradnji s United POP akademijom koja djeluje u preko 20 svjetskih gradova, učilište nudi edukacije i programe u dodatnim kreativnim domenama poput fotografije, make-upa, marketinga i glazbenog managementa. Više na https://united-pop.com/hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni