Vije-sti

Hartera Warm Up Party uz Stampedo

Hartera Warm Up Party uz Stampedo

U sklopu Riječke Zvečke vol.2, u vrtu East River puba na riječkoj Vežici, zagrijavanje za festivalsko izdanje 12. Hartere, održati će bend Stampedo zajedno s promocijom rujanskog izdanja RIF magazina/Novi List! Program je najavljen za 31.08.2016. s početkom u 21:00 h.

Daje se na znanje; tko vas može bolje pripremiti za dva festivalska dana adrenalina od njih? Oni su veseli, kabaretski nastrojen bend sa šest dugosvirajućih albuma. Krasi ga neobičan spoj ritmova svih strana globusa te melodiozni predznak  retro/pop/rock vremena. 

Neki od njihovih najvećih hitova su "Stampedo", "Jadranska sol", "Samo zvijezde", "Plaža snova", "Snijeg", "Špricer". Izvode i mnoge vesele obrade koje ih inspiriraju te neke od glazbenih suradnji poput uspješnog izleta sa Miletom Kekinom (pjesme Dolje je bolje i Maslina). U posljednje koncertne aktivnosti pridružio im se i Damir Martinović Mrle s kojim je Ivanka Mazurkijević snimila album Kauboji te iz njegovog repertoara izvode pjesmu Zadnje riječi.

Bend je osnovan 1995. godine pod vodstvom Javora Jeića, autora svih skladbi i tekstova  na prva 3 albuma. Kroz grupu je prošlo oko tridesetak putujućih glazbenika i bezbroj gostiju te su dobitnici mnogih nagrada i priznanja za svoj rad, a za vrijeme svojeg djelovanja izdali su 6 albuma: "Stampedo Stampedo", "Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara", "Romantično ljetovanje za dvije ( 2 ) osobe", "Pau Pau", "Možda stvarno" i "Sonja i Bik/Stampedo".

Ovogodišnja Hartera će se upriličiti 16. i 17.09.2016. u hali nekadašnje tvornice Torpedo sa dva dana raznolikog programa. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni