Vije-sti

Gretta u velikom pogonu Tvornice Kulture predstavila album

Gretta u velikom pogonu Tvornice Kulture predstavila album "Gravitacija"

Odličnim koncertom u velikom pogonu Tvornice Kulture zagrebačka grupa Gretta publici je predstavila peti studijski album "Gravitacija".

Na albumu se nalazi jedanaest pjesama, a najavljen je singlovima "Tobogan""Vatromet za kraj""Mali svijet" i "Gravitacija". Uz deset autorskih pjesama, Gretta predstavlja i prvu obradu u karijeri - "Kud plovi ovaj brod?", poznate u izvedbi Radojke Šverko. U snimanju albuma članovima benda su se pridružili Tara Rosandić (vokal na pjesmi "Voli me"), Mladen Subošić Suba iz Hladnog piva (prateći vokali), Srđan Sekulović Skansi (synth) te Katarina Medanić (prateći vokali). Glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a za dizajn naslovnice su zaslužne Ana Somek i Maja Subotić Šušak.

Gretta iza sebe ima pet studijskih albuma ("Fanatik" - 2008., "Vidim što vidim" - 2010., "Kreteni" - 2012., "Boje i mirisi" - 2015., "Gravitacija" - 2018.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni