Vije-sti

Goran Bare snimio naslovnu pjesmu filma

Goran Bare snimio naslovnu pjesmu filma "Šesti autobus"

Film govori o ratu u Vukovaru.

Pjesmu "Život kao rijeka" izvodi legendarni Goran Bare koji je napisao i tekst, a zajedno s Antom Gelom skladao glazbu, dok je Gelo radio aranžman i produkciju. Pjesma je miksana i masterirana u Croatia Records Studiju kod Gorana Martinca. U videospotu možemo vidjeti i kadrove iz filma koji je režirao Eduard Galić, a premijerno je prikazan ovog ljeta na Pulskom filmskom festivalu.

"Šesti autobus" je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti umro tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru. Film je to o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata. Riječ je o potrazi za identitetom, potrazi za vjerom, povezivanju i otkupu. "Šesti autobus" je potraga za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva, pa čak i zastrašujuća. Na kraju, "Šesti autobus" je film o buđenju i slobodi, film koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina. Ova potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu, kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. 

Glumačku ekipu filma predvode Marko Petrić i Zala Đurić. Snimanje filma odvilo se većinom u blizini Đakova, a set se 'selio' u Vukovar, Zagreb, Glinu i Beograd.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni