Vije-sti

Gitaristički virtuozi očaravaju Zagreb

Gitaristički virtuozi očaravaju Zagreb

Nježni zvuci gitare iz ruku vrhunskih gitarista u toploj ljetnoj večeri. Ljepšu najavu nekog događanje teško je zamisliti, no Scena Amadeo još jednom se pobrinula da Zagrebačko kulturno ljeto publici predstavi samo najvrsnije umjetnike.

Tako će u nedjelju, 23. srpnja u povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja nastupiti čak četvorica majstora gitare - Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić – te zajedničkim snagama i neprikosnovenim talentom izvesti djela Luigija Boccherinija, Mauricea Ravela, Federica Morena Torrobe, Manuela de Falle, Pierre Petit, Viktorije Čop i Paula Bellinatija.

Ovogodišnji program Scene Amadeo i više je no impresivan, a ovaj gitaristički sastav iz snova to potvrđuje. Osim nevjerojatnog talenta, četvorica mladih gitarista pružit će pravu poslasticu svim ljubiteljima nježnijih suzvučja u kojima se izmjenjuju gitaristička dua, trija i kvarteti. Ipak, od velike je važnosti i publika, za koju mnogi umjetnici drže da i sama sudjeluje u svakom nastupu.

Program započinje u 21:00 h, a cijena ulaznice je 90 HRK. U slučaju kiše program se prebacuje u Muzej Mimaru.

www.scenaamadeo.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni