Vije-sti

Garažna hc/punk akcijada u Attacku

Garažna hc/punk akcijada u Attacku

U srijedu, 19. listopada, u zagrebačkom klubu Attack nastupiti će clevlandski new-wave/punk-rockeri Bad Noids, bečki trio Death Row Groupies te domaće snage Eku Buba i The Celtoids. Ulaznice na ulazu u klub koštati će 30 kn, a početak svirki je u 21:30 točno.

Bad Noids su četiri spaljenovića iz Clevelanda, grada na američkom Midwestu koji je kroz svoju bogatu new wave/punk rock/hardcore povijest iznjedrio asove poput Devo, Dead Boys, Pagans, Pere Ubu, Integrity, H100s, 9 Shocks Terror i mnoge druge jake grupe kojih se trenutno ne možemo sjetiti. Au, da, i 00s garažne punk manijake Homostupids! No, vratimo se mi ovoj skupini mladića. 

Okupili su se prije šest godina, do dana današnjeg izbacili nekoliko tejpova, singlica i LP za njujorški Katorga records, te proputovali Ameriku par puta i Europu jedanput prije dvije godine. Kako im je interes za istraživanjem Starog kontinenta bio velik, a jedna turneja nedovoljna da prođu sve zadimljene mračne rupe koje nudi, odlučili su se na još jednu koja ovog puta uključuje i Zagreb! Muzički pletu mrežu između šlampavog, bezobrazno sirovog garažnog punka i ranog američkog hardcorea, a sa sobom nam donose novi singl friško izbačen za Feel It records. Štovatelji grde muzike, ukažite se!

Bečki trio Death Row Groupies ne postoji dugo, no dovoljno da je već zasvirao u Attacku na ovogodišnji Uskrs kad je otprašio dvadesetak minuta energičnog bućkuriša koji je malo koga prisutnog ostavio ravnodušnim. Uživo su skloni improvizaciji, polovicu seta sviraju bez bassa jer su im vokal, bubanj i gitara koja izlazi kroz 10 vatno pojačalce čist dovoljni, a na momente zazvuče kao kakav zaboravljeni bend s jednim singlom izdanim za Crass records. Dan nakon uskršnjeg giga snimili su par stvari uživo u režiji zagrebačkog XXX Sessionsa i izdali ih na tejpu naziva "The Drug Tito Tapes".

Eke Buba će u Attacku imati povratnički gig s dvotjedne turneje s The Celetoids na kojem promoviraju "Rat Bite" kazetu izdanu za Doomtown records. 

The Celetoids su relativno nov bend sastavljen od članova Modern Delusion, Black Gust i Chresus Jist. Bend svira neurotičan, sirov i ogoljen miks KBD punka i garažnog rocka, a karakteriziraju ih kratki i eksplozivni setovi. Ovim putem Celetoidsi će predstaviti pjesme s debi albuma "Pupal Stage". 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni