Vije-sti

Frenkie, Kontra i Indigo predstavljaju

Frenkie, Kontra i Indigo predstavljaju "Karmu"

Frenkie, Kontra i Indigo su objavili prvi singl i videospot sa zajedničkog albuma " Putanja”. " Karma" označava početak promocije koja će publici lagano predstaviti njihov dugoočekivani i najavljivani projekt. Videospot za " Karmu" je, kao i cijeli album, nastao u njemačkoj prijestolnici gdje su Frenkie, Kontra i Indigo snimali zajednički materijal. Režiju i montažu videospota potpisuje Mario Ilić a kadrovi su snimljeni na ulicama kultnog berlinksog kvarta Kreuzberg.

"Od našeg boravka u Berlinu je prošlo skoro tri mjeseca i konačno ćemo publici predstaviti šta smo tamo snimili. "Putanja"  je po našem mišljenju jako kvalitetan album, a singl Karma je samo uvod. Iako je prvi singl klasična hip hop tema, ostatak albuma je jako šaren.  Ima dosta humora, društvenih tema pa čak i ljubavnih.  Nas trojica smo jako bliski prijatelji i kroz višegodišnje suradnje smo stvorili određenu kemiju. Vjerujem da će to slušatelji osjetiti. Rad u savršenim uvjetima berlinskog Red Bull studija je bio kao mali san, i mogu reći da smo uživali. Ovo je prvi put da radimo zajednički album i prvi put da smo odlučili zaključati se u studio i sve snimiti za manje od deset dana. Mnoge teme i pjesme smo naravno započeli ranije, no cijeli album je snimljen, miksan i masteriran za tih par dana u Berlinu. I sami smo se iznenadili koliki smo profesionalci"  izjavili su kroz smijeh Frenkie, Kontra i njihov producent Indigo.

Kompletnu produkciju na albumu potpisuje Indigo dok mu je u miksu i masteringu u pomoć priskočio poznati njemački DJ i producent Christian Prommer. Treba napomenuti da su za naslovnicu albuma zaduženi fotograf Mario Ilić i poznati grafički dizajner Adopekid.  Kao što se s prvim informacijama može zaključiti, Frenkie, Kontra i Indigo su oko svog albuma okupili odličnu ekipu, a prvi singl "  Karma"  potvrđuje da se radi o zanimljivom projektu.

Frenkie, Kontra i Indigo "Putanju"  izdaju u suradnji s hrvatskom, odnosno svjetskom diskografskom kućom Universal Music . "Putanja"  će za digitalne prednarudžbe biti dostupna od 15.srpnja 2016., a sam  datum izlaska albuma je 9. rujna 2016. Singl "Karma" će na svim digitalnim servisima (Deezer, Google Play, iTunes, Spotify…) također biti dostupan od 15. srpnja 2016.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni