Vije-sti

FOR - premijera spota

FOR - premijera spota "Red" u Kavezu

FOR, hvaljeni zagrebački americana/acoustic rock bend, u petak će (8.travnja) u Kavezu promovirati najnoviji video spot za singl "Red", preuzet s debitantskog albuma "The Sun Will Shine".

Osim premijere spota, FOR će i zasvirati presjek svojih pjesama. Ulaz je 0 kn, a početak druženja u 20:30 sati otvorit će ekipa najzaslužnija za realizaciju spota "Red".
O samom spotu kažu sljedeće:

"Mračne šume, močvare, jezivi podrumi, napuštene brvnare, krv po zidovima, poganski obredi, dva detektiva i tajanstveni manijak s mačetom iz najtamnijih kutaka ljudske podsvijesti koji vreba svoju žrtvu ... ovo nije sinopsis nove sezone američke serije True detective, već motivi iz novog spota za pjesmu "Red" grupe FOR, u režiji redateljskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca. Dvojcu ovakva tematika nije strana s obzirom da su do sada zajedno uspješno surađivali na prvom hrvatskom film noiru "Iris" i prvom hrvatskom hororu "Zagorski specijalitet". U spotu glume i mladi perspektivni glumci : Tena Nemet Brankov, njen dečko Roko Sikavica i njihov prijatelj Paško Vukasović. Njih troje su se ništa ne sluteći, našli u bizarnom ljubavnom trokutu punom mržnje, strasti, prezira i nasilja. Inspiriran južnjačkom gotikom, spot je pokušaj da se na lokacijama u okolici Zagreba pokuša uhvatiti atmosfera američkog Juga. Redatelji su spot zamislili kao noćnu moru sa svim poznatim elementima i "općim mjestima" južnjačkog horor noira. Redatelji smatraju da im je ovo krunsko djelo, da su u ovom spotu rekli sve što imaju na tu temu i nakon toga će se posvetiti mjuziklima i romantičnim komedijama."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni