Nag-radne

Oridano Gypsy Jazz i F O R u SAX-u - osvoji upad - podijeljeno

Oridano Gypsy Jazz i F O R u SAX-u - osvoji upad - podijeljeno

Zadnja subota u siječnju 2017. u Saxu je rezervirana za dva sjajna zagrebačka benda: Oridano Gypsy Jazz Band i F O R. Na Sound Reportu dijelimo 2x1 upad, a kako do njih, saznajte u nastavku.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je  "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Oridano i FOR.", uz vaše puno ime i prezimete podjelite ovaj članak (javno vidljivo) na svom Facebook zidu. Nagradna traje do petka, 27.siječnja u 11 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući dvoje pobjednika koji će osvojiti po jedan upad! Pobjednike ćemo obavijestiti putem poruke, a imena će im biti objavljena u ovom članku.

Upad su osvojile Sanja Daić i Marija Nikolic

Oridano Gypsy Jazz Band je jazz/swing bend iz Zagreba koji djeluje u sastavu Orjen Ridanovic (lead gitara), Aldo Fosko (klarinet/piano), Gustav Barisin (kontrabas) i Milivoj Majdak (ritam gitara). Iza sebe imaju tri albuma „Oridano“ (2013), „Swing 14“ (2014) i „Hot Club of Croatia“ (2016). Bend je osnovan u proljeće 2010. godine, nakon jazz radionice u Grožnjanu. Fascinacija opusom Djanga Reinhardta, kao i ljubav prema gypsy jazzu ih je okupila i rezultirala formiranjem kvinteta. Od 2011. do 2015. godine pojavili su se na brojnim domaćim i međunarodnim pozornicama, među kojima su jazz klubovi, festivali, javna događanja, TV i radio nastupi.

F O R je americana/progressive acoustic rock četvorka iz Zagreba u sastavu Tomislav Malagurski (akustična gitara, lead vokal), Slaven Špoljarić (brahms gitara, električna gitara, klavijature, prateći vokal), Miodrag Prelec (bas, prateći vokal) i Frano Homen (bubanj). Vlasnici su izvrsnog albuma prvijenca „The Sun Will Shine“ kojeg su službeno koncertno promovirali u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Također su nastupili kao predgrupa Pips, Chips & Videoclipsima na predzadnjem izdanju Gričevanja te na posljednjem izdanju Tabor Film Festivala.  U pripremi im je drugi studijski album.

Cijena karte je 25 kuna, a moći će se kupiti isključivo na dan koncerta na blagajni kluba.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni