Vije-sti

FOR objavili svoj prvi videospot –

FOR objavili svoj prvi videospot – "Into My Nightmare"

"Into My Nightmare" prvi je singl s debitantskog albuma grupe FOR, "The Sun Will Shine", koji je dobio svoj videospot.

Koncertno aktivni od početka 2014., hrvatski akustični bend F O R tek je sredinom svibnja ove godine objavio svoj prvi studijski album "The Sun Will Shine" pri diskografskoj kući Sipa Music.

Prvi singl "Into My Nightmare" sada je dobio i pripadajući videospot gdje su ulogu redatelja preuzeli Goran Berović i Saša Welles. Njihov prvi spot prošaran je mračnijim tonovima gdje kontraste radi interakcija frontmena benda Tomislava Malagurskog i plesačice Maje Mavar.

Tomislava su već su ranije prozvali hrvatskom inačicom Johnnyja Casha, ukoliko je to ikako moguće biti. Njegov specifičan i hipnotizirajući vokal savršeno se spaja s glazbom koju stvara zajedno s ostatkom benda, Slavenom Špoljarićem na osmožičanoj Brahms gitari koja se također pojavljuje u ovom spotu, Miodragom Prelecom na bas-gitari i Franom Homenom na bubnjevima i udaraljkama.

F O R su dosad održali preko 30 javnih nastupa. Među njima istaknuti su koncerti u sklopu Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru, Akustike (Rockmark, Tunel, SuperUho festival), u križevačkom Klubu kulture (Crosstown Music Festival), na festivalu Gričevanje u Zagrebu kao predgrupa Pips, Chips&Videoclips, MIMO te koncert u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Aktualnim singlom "Into My Nightmare" F O R je publici odlučio pružiti ono što radi najbolje – iskrenu, nepretencioznu i snažnu pjesmu na engleskom jeziku prkoseći raznim predrasudama. 

 

O albumu grupe FOR saznajte više ovdje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni