Vije-sti

FonoKinoteka predstavlja: Boa II

FonoKinoteka predstavlja: Boa II

Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka ugostit će 21. ožujka zagrebački art rock sastav Boa II koji slijedi glazbenu priču Boe iz 80-ih.

Grupa Boa bila je jedinstvena pojava na domaćem glazbenom nebu koja je od svojih početaka oduševljavala prepoznatljivim zvukom i stilom. S koncertnim aktivnostima počinje početkom 1980-ih, a u jeku novog vala privlači pažnju publike i kritike svojim posve drugačijim zvukom na razmeđi art rocka i novog romantizma u kojem su bili prepoznatljivi utjecaji sastava Yes, King Crimson, Genesis i Roxy Music te Petera Gabriela i Davida Bowieja, kojemu su 1990. bili predgrupa pred više od 50 tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu. Godine 2017. dolazi do prekida suradnje među osnivačima sastava – Slavkom Remenarićem (gitara) i Mladenom Puljizom (vokal) te Boa II, predvođena Puljizom i Zvonimirom Bučevićem, nastavlja glazbeni put koji je utabao raniji postav. Godine 2018. snimaju album Boa II na kojem okupljaju i nove članove benda.

Bend trenutno u studiju priprema dva nova singla, a na koncertu u kinu Kinoteka publiku očekuju izvedbe poznatih pjesama – Tako lijepa, Svi tvoji poljupci, Stup od soli, Milion i Govor tijela, upakiranih u novo instrumentalno ruho i aranžmane, ali i premijera novog singla. 

Posebno nam je zadovoljstvo ovaj 'obljetnički' koncert svirati na mjestu koje smo kao mladi pripadnici kulturne scene Zagreba redovito posjećivali i susretali se sa vrhunskim filmovima koji su značajno utjecali na naše formiranje kao osoba. Kinoteka je bila i mjesto druženja gdje se dobar dio Kavkaza i Zvečke znao preseliti u večernjim satima. I bila je jedan poticajni kružok gdje su se ispreplitali i glazbenici i glumci i dizajneri, sportaši i cijela novovalna generacija. Stoga nam je veliko zadovoljstvo u ovome prostoru odsvirati presjek našeg dosadašnjeg rada kao i premijerno predstaviti nove pjesme na kojima radimo. Uz Buča, Šolca i Mladena kao djecu novog vala, predstavljamo i vrhunske mlade glazbenike koji su odnedavno članovi benda – Patriciju, Luku i Elvisa pa ćete u kinu Kinoteka moći svjedočiti novoj kemiji iskustva i mladosti.“ – Mladen Puljiz.

Članovima stare postave: Mladenu Puljizu (vokal) i Zvonimiru Bučeviću (bas gitara) na pozornici kina Kinoteka pridružit će se Dražen Scholz (bubanj) te novi, redom vrhunski mladi glazbenici: Elvis Sršen (klavijature), Patricia Gašparini (vokal) i Luka Banić (gitara).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni