Vije-sti

Folk Metal Atrakcija Korpiklaani uskoro u Zagrebu

Folk Metal Atrakcija Korpiklaani uskoro u Zagrebu

Folk metal Atrakcija Korpiklaani uskoro ponovno stižu u Zagreb, točnije u srijedu, 4.11, u Vintage Industrial Bar. Uz njih nastupiti će ruski folk metalci Arkona te domaće snage Stribog

Finske folk metal legende Korpiklaani, koji su već postali miljenici hrvatske publike zbog svog veselog folk karaktera, koji je temeljen na finskoj tradicionalnoj glazbi, spojene s metal rifovima i obožavanjem ispijanja pive, vraćaju se u Zagreb! Još od objavljivanja svog prvijenca 2003. godine, "Spirit Of The Forest", tradicionalni folk metal pioniri Korpiklaani kontinuirano su gradili svoj put do vrha metal scene. Kroz svojih 9 studijskih albuma Korpiklaani su izgradili svoj jedinstveni i neponovljivi folk metal zvuk i postali najpoznatija folk metal grupa na svijetu. U 2015. su stigli do svog novog studijskog albuma nazvanog "Noita". Njihove pjesme " Vodka", "Beer Beer", "Wooden Pints", "Keep On Galloping", "Happy Little Boozer" i mnoge druge postale su himne, a bend ih jedva čeka ponovno svirati hrvatskoj publici!

Kao svoje specijalne goste na turneji Korpiklaani sa sobom ovoga puta dovode najpoznatiji rusku pagan/folk metal grupu Arkona koja konačno dolazi u Zagreb! Mnogi fanovi benda se sjećaju vrućeg koncerta početkom ljeta 2010. godine u sisačkom klubu Skwhat, a sada napokon dolaze u hrvatsku prijestolnicu.  Arkona je oživjela legende i vremena kada su bitke bile časne, nadahnjujuće tradicionalne priče povezane sa svime što okružuje čovjeka. Isprepliću brutalne metal riffove, žestoke bubnjeve i narodne melodije, pagan tematiku i nevjerojatni vokal pjevačice Mashe. Osnovani su 2002. Godine, a prošle godine su objavili svoj posljednji album "Yav".

Kao domaća potpora nastupiti će najpoznatiji hrvatski folk metal bend Stribog.

Vrata se otvaraju u 19 sati a koncert će započeti u 19:30 sati. Cijena ulaznice iznosi 140 kn u pretprodaji, te 160 kn na ulazu. Ulaznicesu u prodaji na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory – Ozaljska 47. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni