Vije-sti

FNC Diverzant predstavlja novi album

FNC Diverzant predstavlja novi album "Stanica Dugave"

Nakon dugih 16 godina od izlaska prvijenca, legendarni zagrebački punk rock bend FNC Diverzant objavio je novi album "Stanica Dugave". Koncertna promocija najavljena je 13. travnja u klubu Attack.

Već najavljen singlom "Čudne priče" s pripadajućim videospotom, novi album donosi ukupno 11 pjesama. Iza imena albuma skriva se posveta skloništu u kvartu Dugave gdje su punih 20 godina održavali probe, a koje je njih je ostavilo neizbrisiv trag, osobno i stvaralački. Svu glazbu i tekstove na novom albumu potpisuju FNC Diverzant, izuzetak su obrada "Zajedno" benda Razlog Za te pjesma “Ne, ne, ne” čiji tekst supotpisuje također Razlog Za.

Album je snimio i miksao Ivan Jakić (Kut sobe), za mastering je zaslužan Brad Boadright (Audiosiege), a za cover i animaciju Vrana i Misch.

Popis pjesama "Stanica Dugave":
01. U tebi je razlog     
02. Budi moja     
03. Nitko kao on
04. Ajde stari    
05. Čudne priče    
06. Dihtung glave
07. Sjaj mog grada
08. D-generacija    
09. Ne, ne, ne    
10. Nemam snage    
11. Zajedno


Album je digitalno dostupan na Bandcampu i Youtube kanalu benda, a fizički u LP, CD i MC izdanju za Dirty Old Label etiketu. Moći će se kupiti i na koncertu najavljenom 13. travnja u klubu Attack uz napomenu da sve koji kupe vinil očekuje i iznenađenje.
Ikonama hrvatskog underground punka na promociji albuma pridružit će se Oi punkeri Beka De (BKD) iz Varaždina u čijem opisu stoji da donose "žestoki pank zvuk sporijeg ritma, masnog bassa, plesnih rifova gitare i hrapavog, ali pjevnog vokala."


Ulaznice
U pretprodaji po 40kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18)
Na dan koncerta 55kn

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni