Vije-sti

Florence + The Machine ima novu verzije pjesme „Morning Elvis” na kojoj gostuje Ethel Cain

Florence + The Machine ima novu verzije pjesme „Morning Elvis” na kojoj gostuje Ethel Cain

Florence + The Machine objavila je novu verziju pjesme „Morning Elvis“ na kojoj joj se pridružila Ethel Cain.

Ova izvedba pjesme uživo snimljena je tijekom koncerta na Florenceinoj nedavnoj sjevernoameričkoj turneji. „Morning Elvis (Live At Denver Ball Arena)“ dostupna je na svim glazbenim platformama: https://florence.lnk.to/MorningElvisftEthelCain

Novu izvedbu pjesme (čiji se original nalazi na albumu „Dance Fever“ iz 2022.) upotpunila je Ethel Cain, kantautorica poznata po neobičnom zvuku koji se najčešće kreće između dream popa, alternativnog rocka, gospela i folka. Pjesmu je napisala Welch, a govori o posebno intenzivnim danima dok je bila na turneji u Americi prije mnogo godina. Pritisak, nevjerojatni napori te fizička i mentalna iscrpljenost veliki su dio života na turneji, međutim, njezina želja da se popne na pozornicu i nastupi uživo nadjačava sve to.

„Morning Elvis“ je pjesma o moći ​​izvedbe, o rock 'n' roll tragedijama i transcedenciji. Samo pravi umjetnici znaju unijeti sebe u pjesmu -  to se itekako čulo kada je Hayden otpjevala ovu stvar. Obogatila je pjesmu svojom 'odmetničkom energijom', poput vještica s Divljeg zapada. Čak sam joj prepustila više stihova tog dana jer su joj ton i kadenca bili tako savršeni da sam želila čuti više... Zaista mislim da sam u njoj pronašla srodnu dušu – u  estetskom i umjetničkom smislu. Odsad na svakom nastupu „Morning Elvis“ pjevam s Ethelinim žarom, objašnjava Florence.

Smijuljila sam se kad smo uvježbavale pjesmu prije nastupa jer mi je Florence rekla da „Morning Elvis“ budi južnjačkog rokera u njoj, a ja sam joj rekla da se ne mogu suzdržati a da ne 'kopiram' njezin britanski naglasak na određenim riječima. Sve skupa je izgledalo kao sveta misa koja se odvija u košarkaškoj areni. Florenceina garderoba mirisala je na puder i kadulju, obje smo bile odjevene u bijelo, pjevale smo stihove jedna drugoj dok smo se ljuljuškale naprijed-natrag - osjećala sam se kao da sam ponovno na vježbama sa zborom, ali ovog puta tu je pravi anđeo. Da ste mi rekli da smo u tom trenutku, kada smo pjevale usred njezinog nastupa, postojale samo nas dvije - povjerovala bih vam, dodaje Ethel.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni