Vije-sti

Finale natjecanja

Finale natjecanja "Zasviraj sa Žujom"

Zasviraj sa Žujom natjecanje

Još samo jedan dan do finalne večeri u kojoj će postati poznato tko će se od finalista natječaja Zasviraj sa Žujom predstaviti brojnoj publici devetog INmusic festivala.

Nakon tri finalna kruga natječaja Zasviraj sa Žujom u kojima su putem Žujine Facebook aplikacije odabrana tri finalista, poznat je i četvrti prema odabiru žirija.

The Black Room iz Zagreba, Flavaroom iz Rijeke te pobjednici trećeg kruga, bend Pešes iz Brela dobili su konkurenciju u vidu bjelovarskih rokera Them Moose Rush. Posljednje finaliste odabrao je stručni žiri u kojem su se nalazili glazbeni novinar Ante Perković te predstavnici organizatora natječaja, tj. Ožujskog piva te INmusic festivala.

Svi ovi bendovi pred sobom imaju još samo jednu prepreku kako bi posljednji dan festivala zasvirali na Main stageu pred mnogobrojnom publikom INmusic festivala. Ovaj četvrtak, 29. svibnja, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održat će se finalni događaj u kojem će nastupiti sva četiri benda i pokušati impresionirati stručni žiri sastavljen od domaćih glazbenih novinara. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!

Čitav događaj začinit će Ljetno Kino, bend s ruba Jadrana koji će uz ukulele, klarinet, bubanj te višeglasno pjevanje svima ponuditi originalni zvuk i natjerati na ples dok će nas kroz večer voditi Remi, zaštitno lice grupe Elemental. Kao i uvijek bez dlake na jeziku, ali ovaj put s gipsom na nozi.

Ožujsko pivo i INmusic festival pozivaju sve zainteresirane da od 20 sati dođu podržati mlade, neafirmirane i kvalitetne bendove na putu prema slavi. Vaša podrška će im pomoći da ovog lipnja zasviraju uz najveće svjetske bendove poput The Black KeysPixiesMGMTFoalsThe FratellisBombay Bicycle ClubWolfmotherFlogging Molly i mnoge druge.

 

Biografije natjecatelja

Flavaroom

Flavaroom postoji već 3 godine. Bend su osnovali Tajana i Brano koji su započeli pisati glazbu i tekstove sa željom da osnuju kvalitetan i žanrovski neograničen bend koji bi djelovao i bio prepoznat po originalnom stilu na domaćem terenu, u regiji, ali i na inozemnim radio stanicama. Bend ima novu postavu i svaki član ima svoj stil i svoj pogled na glazbu što je detalj koji doprinosi posebnosti njihova zvuka. Trenutno snimaju prvi album koji bi do jeseni trebao biti završen. Nadaju se dobrom i pozitivnom odgovoru slušatelja, ljubitelja glazbe i medijskih kritičara. Onima koji ih slučaju poručuju: glazba nas čeka na svakom uglu, svaki dan, samo treba prošetati i odabrati taj ugao i tu je.

Them Moose Rush

Them Moose Rush je bjelovarski rock bend nastao u ožujku 2011. Nakon objave prvog singla "Untitled" u ožujku 2012. svirali su posvuda po RH i osvojili razne nagrade. Izdvajamo samo pobjedu na „O'rock festivalu“, titulu najperspektivnijeg benda na festivalu u Zaprešiću i nastup na Opatijskim Barufama. Krajem prošle godine objavljuju svoj prvi live album "To Future Miss Sunshine" koji je producirao Marko Mrakovčić. Album je odlično prihvaćen na promociji upravo u ovom klubu (Vintage Industrial Baru), a pokupio je i odlične domaće i strane kritike. Trenutno, bend je u fazi snimanja novog materijala koji će izaći kao 3 singla i 3 EP-a kroz sljedećih godinu dana.  Kao svoje glazbene utjecaje ističu Zeppeline, RHCP, The Mars Volta, Nirvanu i mnoge druge.

The Black Room

The Black Room se u sadašnjoj postavi okupio u kolovozu prošle godine kada su četiri susjeda odlučili svoju ljubav prema glazbi prebaciti u garažu i stvoriti nešto svoje i novo za ove prostore. Inspiraciju za svoju muziku pronalaze u kompleksnosti međuljudskih odnosa, a glavna nit koja se proteže kroz sve tekstove je vlastita sloboda koju čovjek pronalazi u različitim područjima života. Kao glazbene uzore ističu The Jesus and Mary Chain, Sonic Youth, The Velvet Underground, The Verve, Morphine, Queens of the Stone Age, Toma Waitsa i njima slične. Trenutno su u fazi snimanja svog prvog demo EP-a, a za sada su izbacili dva singla „The Show is Calling“ i „Night Hours“.

Pešes

Pešes je breljanskoširokobriješki bend nastao 2008. godine. Osnovali su ga Joško Klarić i Mateja Galić. Godine 2011. snimaju svoj prvi singl "Do kraja", izdan za diskografsku kuću Croatia Records. Spot za drugi singl pod nazivom "To je ljubav" premijerno je prikazan na njihovom koncertu u Legends baru u Splitu te je nakon par dana doživio premijeru i na CMC-u. Spot za treći singl "Sam" je nominiran za najbolji hrvatski spot na Danima hrvatskog filma 2014. godine. Među brojnim nastupima možemo izdvojiti nastup na koncertu Ritam Europe 2 gdje su proglašeni najboljim bendom po izboru publike. Svirali su i s Rundek Cargo Trio, Kawasaki 3P, i talijanskim bandom Figli di Madre Ignota. Pobjednici su i jedanaestog po redu WHF-a 2013.

 
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni