Vije-sti

Finale koncerata u Salonu Gvozdanović uz pijanisticu Miju Elezović

Finale koncerata u Salonu Gvozdanović uz pijanisticu Miju Elezović

[caption id="attachment_4607" align="aligncenter" width="538"]Mia Elezović, Ivana Zahirović i Vlatka Pehljan Mia Elezović, Ivana Zahirović i Vlatka Pehljan[/caption]

Prekrasni ciklus ambijentalnih koncerata na Gornjem gradu u Zagrebu doživljava veliki finale u utorak, 4. studenog, kada u Glazbeni salon Gvozdanović stiže naša međunarodno priznata pijanistica Mia Elezović.

Pomno birani program otvara slavna Sonata u u Es-duru op. 81a 'Les Adieux' Ludwiga van Beethovena, a nakon maloga glazbenog bisera - Musical moments Viktorije Čop, prvi dio koncerta zatvaraju vratolomno virtuozne Vragolije Tilla Eulenspiegela bečkoga majstora Richarda Straussa.

U društvu flautistice Ivane Zahirović i violinistice Vlatke Peljhan, slijede potom još dva glazbena rariteta - Trio za flautu, violu i klavir op. 18 legendarne ruske pijanistice Tatjane Nikolajeve, manje poznate kao skladateljice što ovoj izvedbi daje posebnu draž, a potom i Trio za flautu, violinu i klavir slavnoga talijanskog autora Nina Rote, koji će ostati zapamćen po vječnim temama filmskih klasika “Kum” i “Amarcord”, a sada ga imamo priliku upoznati i u zanimljivom komornom svjetlu.

Nakon koncerta, kao i uvijek, još malo druženja u ugodnom društvu i boravka u prekrasnim salonima obitelji Gvozdanović.


Ulaznice po cijeni od 70 kuna (35 kuna za đake, studente i umirovljenika) za koncert možete nabaviti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt.

Radno vrijeme:

utorak – subota: 10 – 19 sati

nedjelja: 10 – 14 sati

Muzej je zatvoren ponedjeljkom i državnim blagdanom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni