Vije-sti

Festival Gričevanje zauvijek zatvara svoja vrata!

Festival Gričevanje zauvijek zatvara svoja vrata!

Do posljednjeg dana Gričevanja dijele nas još tri dana. Večeras s početkom u 20:45 sati nastupaju Plastic Knives te u 22 sata Them Moose Rush. Sutra ne propustite "Jesenski Bazaar" i Mikija Solusa na platou Tuškanac te DJ program u Klovićevim dvorima "phillitchevanje". Gričevanje će u povijest poslati koncerti Kandžije i Sassje te after party pod kupolom na Tuškancu "Šlagerstep".

"Kada i posljednji zvuk u kupoli Tuškanac utihne u nedjelju 4.10., utihnut će i Gričevanje. U ovih lijepih 5 godina postojanja, Zagrebu i Zagrepčanima nudio je niz besplatnih koncerata i zanimljivih popratnih sadržaja. U tih nekoliko dana za vrijeme trajanja festivala Gornji grad nije bio samo spavaonica u kojoj jedini ''budan'' život vodi politika. 5 godina ''progona'' od strane različitih uprava Galerije Klovićevi dvori, i pet godina izostanka sustavne potpore Grada Zagreba, iscrpilo nas je ljudski i poslovno. Ponosni na sve što je bilo, zahvalni svima, pa i onima koji su nam pomogli da lakše donesemo ovu odluku, povlačimo se i prepuštamo igralište upornijima od nas." - poručili su iz organizacije festivala.

Devet dana koncerata i tuluma u sklopu Gričevanja je iza nas; svoje tragove na platoima Tuškanac i Gradec te u Klovićevim dvorima do sad su ostavili TBF, Pavel, KUKU$ klan, Killed A Fox, Baden-Baden, Eddy Ramich, Skretničari, Kozmodrum, Mr. Albino, Scarlet Notes, Cojones i Gatuzo.

Do finalne noći, 4. listopada kada će nastupiti Kandžija i Gole žene te Sassja sa svojim bendom Indigo, čekaju nas još Them Moose Rush i Plastic Knives (petak 2.10.), Miki Solus i Jesenski Bazaar na Tuškancu (subota, 3.10.), te phillitchevanje u Klovićevim dvorima (subota, 3.10.). Kada se nakon Kandžije i Sassje u nedjelju, 4. listopada ugase svjetla na main stageu, u kupoli na Tuškancu Mister Šlager i Mister Step pokrenut će vremeplov 'Šlagerstep' u kojem ćemo zaplesati stiskavac na hitove Jimmyja Stanića, Gabi Novak, Ive Robića, Miše Kovača, Ivice šerfezija, Ljupke Dimitrovske...

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni