Vije-sti

EoT pobjedio na Rovinj Music Festivalu

EoT pobjedio na Rovinj Music Festivalu

Žestoki karlovački alter rock-metal bend EoT je pobijedio na Rovinj Music Festivalu. U konkurenciji pedeset i dva sastava iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, stručni žiri je za pobjednika proglasio upravo mlade karlovčane.

Ovo je već šesta pobjeda karlovačkog benda na raznim festivalima! Sve je počelo 2014. godine dok se grupa još zvala Eclipse of Time pobjedom na natjecanju Mack Production u Čakovcu, nakon čega slijede pobjede na O'Rock festivalu u Oroslavlju, međimurskom Ratu bendova te na internacionalnom natjecanju Schengenfesta Glas mladih u Sloveniji. Uspjehe su nastavili nizati i pod današnjim imenom EoT osvajanjem prvih nagrada na Croatia Bike Week gitarijadi u Puli i Rovinj Music Festivalu, a Maja Kolarić (vokal i bas gitara) je proglašena najboljom basisticom na jednom od najvećih regionalnih festivala, Demofestu u Banja Luci. Uz sve navedeno, EoT je ljetos u jednom danu održao dva nastupa (na Main i World stageu) na zagrebačkom INmusic festivalu.

Uz to što pobjeđuju na gotovo svakom festivalu na kojem se pojave, perspektivni karlovački alter rock metalci su i diskografski iznimno aktivni. Prošle godine su objavili četiri singla - "Balkanska fiskultura",  "U čemu je bit?", "Bye bye i "Naš mali planet", a kulminacija uspješnog perioda EoT-a će se dogoditi u ponedjeljak, 23. siječnja kad objavljuju debitantski album "Defibrilacija".

Glazba koju izvodi EoT inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća, a  EoT  nastupa u sastavu Maja Kolarić (vokal, bas gitara), Boris Kolarić (gitara, vokal) i Goran Glavač (vokal, bubnjevi).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni