Vije-sti

Madeleine Peyroux  će novi album uživo predstaviti hrvatskoj publici

Madeleine Peyroux će novi album uživo predstaviti hrvatskoj publici

Počela karijeru na ulicama Pariza, danas puni dvorane širom svijeta: na karti će joj se ove godine naći i Pula!

Čak 22 godine prošlo je od njezinog debi albuma „Dreamland“, a sada je predstavila i novi, osmi po redu, album „Anthem“. Inspiracije joj definitivno ne nedostaje – i dalje istražuje jazz glazbu izvan njezinih okvira s jednakom znatiželjom kao i na početku karijere. Album je hrvatskoj publici dostupan diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku – putem Deezer i Google Play glazbenih servisa: https://umhr.lnk.to/AnthemMPeyroux

Njena glazbena priča svakako može biti iskorištena za scenarij nekog filma. Rođena u ekscentričnoj i umjetničkoj obitelji imala je konstantnu podršku za bavljenje glazbom. Nakon razvoda njezinih roditelja odselila je s majkom u Pariz, a već s 15 godina počela je pjevati na ulici, uz glazbenike koje je upoznala. Nakon nekog vremena dobiva šansu za snimanje svojeg debi albuma „Dreamland“, te kreće u svoje veliko glazbeno putovanje koje je dovodi do samog vrha svjetske jazz scene.

Madeleine Peyroux prije nekoliko dana je predstavila i svoj novi album „Anthem“. Na albumu joj se pridružuju i velika glazbena imena kao što su Patrick Warren (Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lana Dey Rey), Brian MacLeod (Leonard Cohen, Tina Turner) i David Baerwald (Sheryl Crow) koji su bili zaduženi za oblikovanje glazbe. Zajedno su stvorili poetsku priču koja na specifičan način sagledava trenutno društveno stanje u svijetu.

Album „Anthem“ producirao je Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman), četverostruki vlasnik nagrade Grammy. Zanimljivo, album je nastao za vrijeme prošle kampanje za američkog predsjednika, dok su autori aktivno pratili priljev vijesti tijekom nekoliko mjeseci. Upravo zato, uz ostale teme, album ima i političku poruku. Autori su pazili da na savršen način izbalansiraju javni svijet s privatnim životom, da bi na kraju dobili savršenu ravnotežu crnog humora i sažaljenja.

Ovaj album je njezin, do sad, najveći projekt. Poseban je i zbog toga što je napisan od strane svih glazbenika koji su na njemu i svirali. Novi album dobiva i svoju službenu promotivnu turneju, a trenutno je na rasporedu SAD. Na njezinoj karti nastupa uskoro će se naći i Hrvatska. Peyroux će nastupiti u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, 10. prosinca ove godine. Cijena ulaznica je 100 kuna, a ulaznice su dostupne putem sustava Eventim: http://www.eventim.hr/hr/izvodjac/backstage-live-pula-2018-1823/profile.html.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni