Vije-sti

Ekskluzivni koncert Kaki King u Arsenu

Ekskluzivni koncert Kaki King u Arsenu

Američka gitaristica Kaki King svoju europsku turneju završava 19. studenog ni manje ni više nego u Šibeniku, u Kući umjetnosti Arsen.

Kaki King je apsolutno jedinstvena pojava na svjetskog glazbenoj sceni, Rolling Stoneova prva „boginja gitare“ koji ju je okrunio tom titulom još 2006. godine i miljenica svjetske indie-rock scene, svojom virtuoznošću pomiče granice instrumenta i sviranja. Skladala je glazbu za razne umjetničke performanse, televiziju, film – uz Eddie Veddera radila je na glazbi za hvaljeni film Into the Wild za koju je bila nominirana i za nagradu Zlatni Globus za najbolju originalnu skladbu.

Iz Londona dolazi u Šibenik promovirati svoj deveti album Modern Yesterdays, a prvi nakon petogodišnje stanke. Snimljen u Brooklynu za vrijeme pandemije, album sadrži sve njene prepoznatljive glazbene znakove  - obilje post-klasičnih, jazz, folk i blues motiva i elektro-akustičnih utjecaja. Već na prvom singlu Teek predstavljen je i passerelle, umetak za gitaru, inovacija koju je izumila zajedno sa svojim suradnikom. Metalnim dodatkom postiže očaravajući zvuk i stvara multi-instrumentalni dojam s orijentalnim prizvukom.
 
Ekskluzivnim koncertom u Šibeniku Kaki King zatvara europsku turneju, a ovakav glazbeni doživljaj uživo zaista ne bi trebalo propustiti.
 
Svoju ulaznicu za Kaki King možete kupiti na  kucaarsen.hr,  a usput baciti oko i na ostale koncerte u studenom u Kući umjetnosti Arsen – Večer s Cohenom koju donose Maja Posavec i Ivan Kapec te večer klasike uz Mateja Meštrovića & Expresto.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni