Vije-sti

Edo Maajka na 5. Regiusu

Edo Maajka na 5. Regiusu

Iz Tel Aviva u Šibenik stiže Edo Maajka, jedno od najznačajnih imena regionalne hip hop scene.

S legendarnim bosanskohercegovačkim glazbenikom koji je ovdašnju adresu zamijenio s izraelskom zaokružen je line up Regius festivala koji će se početkom srpnja održati u Krešimirovom gradu. 

Valja napomenuti i to da zajedno s Edom Maajkom na festival stiže još jedan predstavnik hip hop scene – Frenkie.

'Zadnji izvođač koji najavljujemo je kraljina, carina, glavonja i mater – Edo Maajka!!! Uz Jonathan, jedino ime koje se dosad nije pojavilo na Regiusu, a mislimo da ne trebamo nabrajati razloge zašto smo ga doveli. Čovjek koji je 'izbacio' jedan od najboljih rap albuma na ovim prostorima, čovjek koji ima jedan od najjačih live nastupa i čovjek koji nije nastupao u Šibeniku od 2003. Godine! Nakon 12 dugih godina, Edo se vraća u Gradinu i to samo na Regius da vas 'ubije' svojim nastupom. Na pozornici pridružit će mu se i njegov kum, jaran i kolega, Frenkie što garantira vrhunski koncert. Ponosni smo na naše zadnje objavljeno ime!', priznao je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. i organizator Regius festivala.

Line up:

Osim Ede Maajke feat. Frenkie, na Regisu festivalu ovog ljeta, točnije 3.  & 4. Srpnja na području TEF-a, u Šibeniku, slušaju se i gledaju još i: Jonathan, Sopot, Debeli Predcjednik, Atheist Rap, Repetitor, Dječaci, Let 3.

Od zadnjeg nastupa Ede Maajke u Šibeniku prošlo je više od deset godina pa nema sumnje da će njegov dolazak na festival izazvati veliku pozornost, Dječaci su, pak, novim materijalim izazvali pozornost časnih sestara pa kako ne bi festivalske publike. Repetitor je 'razvalio' kinesku publiku, Sopot su na putu da postanu nova senzacija s Balkana po uzoru na Dubiozu Kolektiv, Let 3 s albumom 'Angela Merkel sere'  nadizale granice Lijepe Naše, 'cheerful punk' u izvedi Atheist Rap uvijek se pamti, a Debeli Predcjednik ne odustaju od socijalno angažiranih tekstova, odličnih live nastupa i borbe protiv lošeg sistema.  Sve to ovog srpnja slušamo na Regiusu!!!!

"Ovo je bio jedan od najteži lineupova koje smo slagali jer je bilo toliko dobrih bendova s prošlih izdanja Regiusa koje smo htjeli dovesti na ovogodišnji, ali ih se ne može sve staviti u dvije večeri.  Ovako imamo šest bendova s četiri festivala te dva izvođača koja dosad nisu bila, ali izvrsno se uklapaju u cijelu priču oko Regiusa. Mogu reći da smo se dobro namučili da bi svi ovi odlični bendovi došli na festival ovog srpnja i nadam se da će publika prepoznati kvalitetu te nas posjetiti u najvećem broju dosad", kazao je Bergam.

Mini jubilej Regius festivala doživio je nekoliko promjena: promijenio je datum pa se održava početkom sedmog mjeseca (3. & 4. srpnja);

Festival je preselio s gradskog kupališta Jadrija na lokaciju bivše tvornice TEF u Crnici, u Šibeniku, gdje se nalazi 10 minuta hoda od centra grada;

Peto izdanje Regius festivala prvo je koje je službeno uvršteno u prateći program 55. Međunarodnog dječjeg festivala;

Sve informacije vezane za Regius mogu se pratiti na nternetskoj stranici Regius festivala: http://www.regiusfestival.com/

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni