Vije-sti

Drvored objavio odu Zagrebu

Drvored objavio odu Zagrebu

"Zagreb je siv i roz" – pogled je francuskog skladatelja Frederic Lanza na naš glavni grad. Novi singl hrvatsko francuskog sastava Drvored "šeće" kroz ulice Zagreba i opisuje dvije različite perspektive pogleda na grad. Francuska šansona o Zagrebu protkana Drvoredovim balkankanom kroz upečatljivi video prikazuju rozu i sivu stranu našeg grada.

"Ovu pjesmu napisao sam davno dok još nisam živio ovdje nego često dolazio. Jednu zimsku večer, gledao sam kroz prozor sobe, a polako je sivo nebo postalo rozo. Pjesma je nastala odmah drugo jutro u sobi jedne knežijske zgrade gdje sam boravio. Čim sam se probudio,  prvi stih "zagreb est grise et rose" ("zagreb je siv i roz") došao je sam od sebe i samo mi se vrtio u glavi dok sam se jos valjao po krevetu. Tad u polusnu mi je bilo jasno da taj stih znači predstavlja osječaj koji mi jednostavno paše ; mješavinu grada krutosti i romantike, pa su drugi stihovi prirodno došli sami od sebe." – kazao je autor pjesme.

Video produkciju potpisuje Doringo, dok je autor i skladatelj "Zagreba" Frederic Lanz, a za aranžman je zaslužan Drvored.
Drvored će premijerno novi singl uživo predstaviti na koncertu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 27. travnja. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni