Vije-sti

don_t go na Akustici u Rockmarku

don_t go na Akustici u Rockmarku

U sklopu još jednog izdanja programa Akustika, u utorak, 31. listopada u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark po prvi put će nastupiti hrvatsko-austrijski duo don_t go.

Skupinu čine Nina Jukić (vokal, klavir, sintevi) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara, elektronika), a njihova glazba može se žanrovski svrstati u eksperimentalni electro-pop. Zajedničko muziciranje započeli su 2013. što je bila logična posljedica preseljenja u Beč, iz Zagreba i Graza, njihovih rodnih gradova, gdje su se godinama bavili glazbom.

Prošle su godine objavili hvaljeni debi-EP “Dark Country”, a s izdanja su nedavno predstavili novi singl s pratećim videospotom – “Saturn Return”. EP izdanje su snimali u bečkom studiju Audio Manufaktur, u suradnji s Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem, članovima electro-sastava Tomislav.

Osnovni princip njihovog nastupa je korištenje live-loopinga, stvarajući vokalne i instrumentalne slojeve u kojima se isprepliću Ninin vokal i Alexanderove groove dionice, sve skupa omotano u melankolične melodije klavira i gitare.

U sklopu Akustike nastupit će u rjeđe viđenom ogoljenijem obliku, a publika će imati priliku čuti pjesme sa spomenutog EP-a, kao i pokoju novu stvar, budući da za 2018. spremaju i prvi studijski album.

Početak Akustike u Rockmarku je u 19 sati, a ulaz je slobodan!

 

Facebook event:

http://bit.ly/akustika3110

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni