Vije-sti

Tram 11 u Domu sportova - Povijest je napisana

Tram 11 u Domu sportova - Povijest je napisana

Koliko je ono prošlo?

Sudeći po sinoćnjoj atmosferi - previše. 

A oni? Jesu ugodnije popunjeniji, ali buntovni duh kraja devedesetih nije utekao u neke bolje, toplije krajeve. Zašto bi, jer ovdje je još uvijek glavni baja, svaka mu rima još uvijek štima. 

foto: Tram 11, credit: Zvonimir Bregeš

Prepuna velika dvorana Doma sportova, devedeset posto muške publike, a od njih devedeset devet posto friško ošišani na jedinicu. Gužva gdje god se okreneš. I što se promijenilo od prošlog puta, što se promijenilo u četrnaest godina? Pa eto, hlače su uže, mobiteli pametniji. Sve ostalo je isto.

foto: Tram 11, credit: Zvonimir Bregeš<

General Woo i Target nisu bili svjesni situacije ispred njih, trebalo im je dosta da shvate da se ovo zaista događa i to u ovakvim razmjerima. Da se ispred njih nalaze i neki novi klinci koji s jednakom strašću izražavaju bunt protiv surove realnosti, protiv svega što nosi vrućina gradskog asfalta. Da je svako očekivanje nadmašeno.

Produkcijski na visokom nivou, uz živu svirku benda, što se glazbene strane tiče, respekt. A onda su se na binu popela Bolesna Braća. Došao je i Renman. Slavlje zagrebačke hip hop scene dvadeset godina nakon. 

foto: Tram 11, credit: Zvonimir Bregeš<

Svi su kužili spiku, i dva i pol sata kasnije. Nisu ih pustili da odu s bine. Ovakve pozive na bis ne dobivaju ni najveći na svijetu. Očito se u Zagrebu skriva nešto veće, nešto opakije. Nema predaje, svi su njihovi klošari i klošarice, došli iz raznih krajeva, rimama tresli dvoranu. 

Feedback publike kakav se rijetko viđa. Lojalnost koja nije razočarala i koja se svakim danom iznova rađa po svim zagrebačkim kvartovima. Jer toga očito ima samo kod nas.

foto: Tram 11, credit: Zvonimir Bregeš<

Četrdeset i pet napetih dana bez ijedne karte na legalnom tržištu. Ali, kužiš, da se otišlo u Arenu, ne bi bio isti filing. Jer ovo je Zagreb grad, šugava jedanaestica i dalje kruži gradom, hrvatski velikani još su uvijek najomiljenija roba.

Ne brini Generale, ne brini Target, sve je pod kontrolom. Ako nisi bio, nisi vidio, nisi doživio. Bilo je baklji, bilo je smijeha, bilo je suza. Bilo je nostalgije, bilo je ljubavi. Povijest je napisana, možemo dalje.

Galeriju fotografija s događaja možete pogledati OVDJE.