Vije-sti

Diskodelija: Novi video singl i najava novog albuma

Diskodelija: Novi video singl i najava novog albuma

Šibenska post rock grupa Diskodelija čiji je debi album "U vremenu" 2014. godine zainteresirao širok krug regionalne publike i kritike, pustio je jučer u opticaj novi singl i video spot "Samo".

Izbacivanjem van novog singla i spota, Diskodelija je pripremila teren za izlazak drugog albuma čiji, radni, naslov glasi "Crvotočina".  Plan je da album bude objavljen u prvoj polovici ove godine za etiketu Dancing Bear.

Singl "Samo" kojime se Diskodelija upušta u avanturu drugog albuma zapravo je jedna od prvih njihovih autorskih pjesama; u tadašnjoj postavi uz Ivu Grubišića gitaru je svirao i Ante Stošić koji je napisao tekst. Pjesma je s vremenom dobila novu glazbenu sliku koju potpisuje ostatak benda pa ona danas u odnosu na prvu verziju zvuči znatno drugačije.

"Samo" na Deezeru

Prema riječima benda to je: turobna i mračna pjesma, ali istovremeno ona je puna emocija i sjete pa kao takva odudara od bombastičnih hitova predodređenih za upoznavanje publike s novim materijalom, ako je ostatak materijala danas još uvijek nekome uopće važan. Nama kao i publici kojoj se obraćamo sigurno je pa je zato "Samo" ništa bolja, ali i ništa lošija od ostalih pjesma. Ona je za nas tek izdvojeni dio zaokružene cjeline.

Priča oko pilot singla Diskodelije zaokružena je i video spotom koji potpisuje Ante Storić,  isti onaj redatelj koji je režirao video "Alija" s prvog albuma – Ante Storić.

"Turoban, psihodeličan, potmuo, ali svjež postrokerski zvuk Diskodelije nije došao niotkuda: šibenska scena imala je krajem osamdesetih Close Distance, vrhunski bend sličnih karakteristika, čiji bubnjar danas udara ritam Diskodelije. S druge strane, ne treba se čuditi što je ovakav zreo glazbeni proizvod nastao upravo u atomskom skloništu pod nekadašnjom šibenskom Robnom kućom – album "U vremenu" idealan je i sasvim logičan soundtrack postindustrijske depresije od koje se Šibenik sporo oporavlja već dvadesetak godina. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni