Vije-sti

David Garrett očarao publiku u Opatiji

David Garrett očarao publiku u Opatiji

Virtuoz na violini, “moderni Paganini” kako ga često nazivaju, David Garrett, održao je sinoć na opatijskoj Ljetnoj pozornici koncert koji će brojna publika sigurno dugo pamtiti.

ako nas je David počastio komornim koncertom reakcija publike iza svake njegove izvedbe bila je uistinu grandiozna. Publika je sinoć pokazala da voli Garretta i pomno je pratila njegovu priču o svakoj od skladbi, kompozitoru. Garrett je bio duhovit spomenuvši neke od poruka koje dobiva od mahom ženske publike pa je tako jednu obožavateljicu zanimalo u kojem je hotelu, koji mu je broj sobe te gdje kupuje svoje čizme.

4 

Predstavio nam se svojim klasičnim izričajem i uz izvrsne Francka van der Heijdena na gitari i Rogiera van Wegberga na bas gitari, izveo je skladbe sa svojeg posljednjeg albuma Iconic. Čuli smo skladbe velikih majstora kao što su Vivaldi, Mozart, Schumann i drugi, ali i tradicionalnu Danny Boy koja je dirnula sve prisutne, a koju je Garret posebno predstavio rekavši da upravo ovu skladbu obožava jer violina dolazi do izražaja. 

Ovaj violinist svjetskog glasa, najpoznatiji po svojim crossover izvedbama, koji je već više puta nastupao u Hrvatskoj, pokazao je još jednom svoj veliki talent, ali i trud koji stoji iza ovakvog uspjeha, a koji obožavatelji, kao i njegovu neposrednost, očito prepoznaju i cijene.

“Uvijek je zadovoljstvo dovesti u Hrvatsku umjetnika kao što je David koji svojom izvedbom vrlo lako budi emocije i dopire do publike. Naravno da ćemo se i dalje truditi priređivati što više ovakvih koncerata” – izjavio je direktor Star Produkcije Alen Ključe.

Bila je to, bez sumnje, divna ljetna večer u idiličnom okruženju ispunjena izvrsnom glazbom!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni