Vije-sti

Danas počinje novi Graffiti na Gradele

Danas počinje novi Graffiti na Gradele

Iako je jučer službeno otvoreno novo izdanje hrvatskog boutique festivala Graffiti na Gradele - pravi tulum i akcija počinju danas! Ovaj međunarodni graffiti festival, održat će se po šesti put zaredom u Bolu na Braču te će Bol ponovno na nekoliko dana postati središnje mjesto okupljanja mladih kreativaca. Pravo međunarodno morsko okupljanje graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora.

Detaljan raspored događanja možete saznati na Facebook stranici, no kao dobar šalabahter poslužit će i jedan od plakata.

Od velikog i impresivnog glazbenog line upa ovog najboljeg boutique festivala, bolji može biti samo onaj umjetnički line up. O Lunaru i Lonac ne treba mnogo pisati. To su genijalni momci koji rasturaju svojim radom, uvijek su prisutni na street art sceni, što domaćoj, no i onoj stranoj. Jace je velika graffiti legenda koja crta još od davne 1989. godine. Na Graffiti Na Gradele dolazi s dalekog otoka Réunion u Indijskom oceanu, negdje između Mauricijusa i Madagaskara.

Iz Španjolske na festival stiže i svjetski poznat Sebas Velasco, koji je prepoznatljiv po svom specifičnom stilu rada. Azram je prijatelj Graffita na Gradele iz Ljubljane, koji se ponovno vraća crtati na zid na Fabrici. Sigurno nam opet sprema nešto novo i divlje. Ponosni smo i na to što iz Španjolske dolazi i Iñigo Sesma, koji svojim uradcima zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim i jedva čekamo vidjeti što će na festivalu on spremiti.

Tko će sve crtati?
Podsjetimo, u Bol se vraćaju CHEZ 186, SARME, CASINO i ROYAL, Modul Osam, Bare, MANE MEI. i ANXIO iz Splita. Pridružuje im se Smack. Od internacionalnih autora, čak iz daleke Paname, dolazi ilustratorica Andi Soto. Uz nju bit će i naša Hana, veselo Artuditu društvo, Kopito Zla, Smelly Feet Guy i Mop Hap te Rina. Iz regije očekujemo umjetnike Artez, JUNK, Nikola Mihajlović i Wuper Kec.

Graffiti na gradele koncerti
Festival, iako likovni prvenstveno, nije potpun bez odličnih koncerata, a ove godine organizatori su pripremili pravu bombu od line upa. Izvođači su redom: Edo Maajka, High5, Krešo Bengalka, KUKU$ Klan, VRH & Oreb, Bore Balboa, Tone Tuoro, Buntai, Marchello Mede, TBA, VRH, KUNA, NIKI PEDUCCI, NINA DAVIS (GANG GANG), OLIVER, OBERöN (OBERKUUL & FRüHSTüCK), ZEMBO (BLAW:BLAW), ROFELLOS (Grime Croatia), WVDUP, TIKACH, GEZIN 808 Mafia i LOS SANTOS! Zabava je zagarantirana, umjetnosti ima u izobilju, na vama je da samo potegnete do Bola na Braču (još stignete!).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni