Vije-sti

Damir Šimić Shime predstavlja novi instrumental

Damir Šimić Shime predstavlja novi instrumental "PCH to Neptune's net"!

Damir Šimić Shime predstavlja novi instrumental pod nazivom "PCH to Neptune's net" kojim najavljuje novi nadolazeći album "Instrumental Patient".

Shime je dobro poznat većini domaće publike kao vrhunski gitarista, a slušajući ovo djelo njegov glazbeni izričaj mogu dobro upoznati i svi oni koji ga možda i ne slušaju.

Skladba odiše vrhunskim umijećem, maštovitošću, glazbenom inteligencijom i to ne samo zbog većinskog dijela kojeg je odradio Shime, već i zahvaljujući sjajnim bubnjarskim dionicama svjetski poznatog bubnjara Shane Gaalaasa.

"PCH je skraćenica za Pacific Coast Highway koji se velikim dijelom proteže duž Californije i simbolizira jednu od mojih omiljenih tura s motorom do legendarnog okupljališta bikera -Restorana "Neptune's Net" u Malibu-u." (Davor Šimić Shime)

Shime iza sebe ima bogatu glazbenu karijeru od koje je veći dio ostvaren u Sjedinjenim Američkim Državama. Profesionalno bavljenje glazbom Šimić je započeo davne 1986. godine sa svojim prvim bendom "Gloria II", zatim ITD bandom i mnogim drugim. U Americi je održavao koncerte i djelovao kao samostalni izvođač te izdao četiri  albuma: "The Quest", "Live in Zgb", "Demontratus" i "Tone Addict".

U svojoj instrumentalističkoj karijeri svirao je s mnogim poznatim svjetskim imenima: Eddie Van Halenom, Steve Stevensom, Chris Impelliterijem, Rudy Sarzom, Steve Lukatherom, Mike Terranom i mnogim drugima. Višestruko je objavljivan i recenziran u superlativnim opisima najpoznatijih, svjetskih gitarističkih magazina poput Guitar Playera, Guitar Worlda i dr. Tijekom karijere bio je i brend ambasador mnogih poznatih svjetskih brandova poput Celestion speakersa, Fendera i Xotica. U Hrvatskoj, Shime je dobitnik Fender nagrade za najboljeg gitarista 2006. godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni