Vije-sti

Cypress Hill stiže na Sea Star Festival!

Cypress Hill stiže na Sea Star Festival!

Kalifornijske hip hop legende headlineri su četvrtog izdanja Sea Star Festivala.

Prvotno pod imenom DVX, bend je osnovan u South Gateu 1986. godine, no nakon odlaska Mellow Man Acea, mijenja naziv u Cypress Hill te nastavlja sa svirkama u Los Angelesu. Prvi album, jednostavnog naziva Cypress Hill, izlazi 1991., a hitovi The Phuncky Feel One i How I Could Just Kill a Man ostvaruju zapažen uspjeh, što dovodi do njihovog prvog od brojnih nastupa na festivalu Lollapalooza.

S drugim albumom, Black Sunday, hvaljenim i od kritičara i od publike, Cypress Hill ulazi u povijest kao prvi rap bend s dva albuma koja se istovremeno nalaze među top 10 ljestvice Billboard 200 te prodaju više od 18 milijuna primjeraka albuma.

Zahvaljujući prepoznatljivom stone-funk zvuku koji je značajno utjecao na hip hop glazbu devedesetih, žestokom zagovaranju legalizacije marihuane i tekstovima koji se snažno oslanjaju na latino i hip hop slang, Cypress Hill je brzo izrastao u najveće latino zvijezde rap zvuka i taj imidž održao već dvadeset godina.
 

 

S godinama, bend sve češće eksperimentira s rock zvukom, a zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu, zajedničkim turnejama i žestokim nastupima s bendovima poput Rage Against the Machine i Beastie Boys, Cypress Hill je jedan od prvih rap bendova koji su masovno prigrlili ljubitelji hard rock glazbe.

Cypress Hill tako predvode zvjezdanu postavu koju čine Amelie Lens, Meduza, Dubioza Kolektiv, Umek, Vojko V, z++, Kuku$, Buntai te mnoštvo drugih zanimljivih izvođača iz regije i svijeta.

Četvrto izdanje Sea Star festivala održat će se na festivalski nadaleko poznatoj lokaciji – laguni Stella Maris u Umagu, 22. i 23. 5., uz Welcome Party 21. te Closing Party 24. svibnja 2020. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od samo 229 kn! U odnosu na finalnu, ulaznica donosi veliku uštedu od čak 40%, dok se VIP Gold ulaznice po cijeni od 750 kn prodaju na web stranici Sea Star festivala, te online u sustavima Ticketshop.hr i Entrio.

U prodaji su i turistički paketi već od 46 eur, koji osim ulaznice uključuju i smještaj, dostupni putem službene turističke agencije festivala, EXIT Trip, dok se različite opcije smještaja za Sea Star festival, koje uključuju premium kamp, apartmane, vile i hotele, mogu pronaći na stranici Sea Star festivala

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni