Vije-sti

Cure sviraju! - prvi ženski jam u KCM-u

Cure sviraju! - prvi ženski jam u KCM-u

„Jam session u kojem su svirale samo žene toliko me se dojmio da sam ga sanjala, sjela i na papir sastavila hrpu ideja, za kad već budem mogla. ALI, vrijeme za njih je odmah. Koliko god se osjećale nespremne ili nekvalificirane.“ - navodi Vanesa Petrac, MC i pjevačica, cura, poznata kao ženska polovica dua Cura&Dečko.

I drsko, ali spremno na jam poziva samo žene i djevojke koje sviraju da dođu ove subote u Kulturni centar Mesnička - a od njih traži samo hrabrost da se na ovaj poziv odazovu.

Osim bezbroj beneficija koje jamanje nudi (razvijanje kemije među sviračicama i sviračima, poboljšanje vještine slušanja, rađanje novih ideja neopterećenih cenzurom, alat protiv treme...), ovaj korak koji se zajedno čini može biti prvi korak u transformiranje scene u inkluzivno okruženje u kojem je ženska energija i glazbeni vokabular dobrodošao - i važnije - osjeća se dobrodošlim.

Pjevačice! Ovoga puta ne. Poanta ovog događaja je posvetiti se prvenstveno onome čega *nema dovoljno* i stvoriti energetski siguran prostor za instrumentalistice koje se žele povezati s ovom formom - ili manjkom iste.

Kako će neki od sljedećih jamova biti posvećen upravo integriranju moći i odgovornosti koju vokalni umjetnik donosi u jam session, ovoga će puta pozornica biti otvorena isključivo za instrumentalistice - koliko god taj pojam bio čudno definiran.

Momci! Pozivamo vas u jedinstvenu ulogu potpore i uzdizanja ovih hrabrih žena i djevojaka - vaš će pljesak biti prijeko potreban.

Provedimo večer zabave, podrške, prisutnosti i igre zajedno, proslavimo i ojačajmo naše zajedništvo u različitosti!

Sve žene koje žele svirati trebaju ponijeti svoje instrumente i doći na vrijeme u podrum KCM-a, odnosno od 20 sati na dalje, jer nema rezervacija, a repertoar je potpuna improvizacija!

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni