Vije-sti

"Čubiš uz TV" pjesma je o budućnosti i nepretencioznom povratku prirodi

Iz@ Medošević predstavlja 'Čubiš uz TV', peti po redu singl koji se nalazi na izvrsnom albumu prvijencu 'Granulo je sunce' objavljenom na proljeće 2016. godine. Pjesma je snimljena u studiju Manufaktura, video potpisuje Enver Krivac, a uz Iz@a, aranžmane su radili Tommazzo Gallina i Zoran Medved. Harmoniku je svirao Filip Marčeta.

"Country underground 'Čubiš uz TV' odmah nakon izlaska albuma pokupila je simpatije slušatelja te sam se morao pobrinuti da postane singl i da mu Krivac odjene lijepo video ruho u svom genijalnom stilu, da se slučajno ova pjesma ne bi osjetila zanemareno pored ostalih na albumu. Čak me ne bi iznenadilo da postane ljepotica albuma", rekao je Iz@.

Pjesma se nametnula najviše zbog refrena "Proljeće je sunce sija, lungo mare Opatija i fine melodije" kao svojevrsna himna riječkog slušateljstva. Iako tekst ukazuje na medijsku zatupljenost i opću letargiju u našem društvu, a dotiče se i straha od budućnosti koji nije neutemeljen, pjesma ne odiše pesimizmom, baš suprotno.

"Upravo taj mix zabrinutosti i sjetne ljepote zaokružene u glazbenoj podlozi melodičnog country - mediteraneo sounda daje pjesmi nepretenciozan i neizbježan optimizam povratka prirodi, nakon uspostavljene gorke dijagnoze. Mnogima najdraža, a moglo bi se reći i najuniverzalnija  pjesma s albuma. Granulo je sunce." (Iz@ Medošević)

Singl "Čubiš uz TV" otrijeznit će slušatelje i natjerati ih da uvide ljepotu života pored svih crnjaka koji nas okružuju. Nema druge nego da i mi krenemo u laganu glazbenu šetnjicu uz more s pjesmom "Čubiš uz TV" do idućeg albuma koji Iz@ i njegova ritam sekcija Borgie uskoro pripremaju!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni