Vije-sti

Country Strike objavio dugoočekivani debi album

Country Strike objavio dugoočekivani debi album

Nakon ovogodišnje proslave pet godina postojanja objavljeno je prvo službeno izdanje Country Strikea - "Go Time" pod izdavačem Nota Bene records. Ovaj maksi singl predstavlja nastavak autorskog rada nagrađivanog zagrebačkog country-rock sastava te uz već publici poznate "Mama didn't raise no fool" i "That's what friends are for" donosi tri nove pjesme.

Kao prvi singl sa izdanja izdvaja se pjesma "Teardrops of goodbye" koja je prepjev na engleski jezik kultne "Suze za zagorske brege". U aranžmanu Marija Hendije i Tomislava Vedrine te sa gostovanjem Tomislava Golubana na usnoj harmonici pjesma poprima sasvim novu dimenziju i tradicionalni country/blues ugođaj uz zadržavanje svojega vječnog motiva napuštanja rodnoga mjesta i odlaska u svijet.

Naslovni instrumental, "Go time, already" svojim naslovom simoblizira ovo dugo iščekivano izdanje i svojevrsni je omaž gitarista Maria Hendije svojim country gitarističkim uzorima poput Brenta Masona, Brada Paisleya i drugih.

Tekst za pjesmu "I ain't your man" potpisuje basist Marko Karačić, a tema ove, druge pjesme na izdanju je potreba za prekidanjem starih navika, ponovnim nalaženjem sebe i nastavljanjem svoga puta ostavljajući prošle terete iza sebe poput isprekidanih bijelih linija na cesti.

Materijal je snimio i producirao Mladen Malek u zagrebačkim studijima Decibel i Jura te u Svetoj nedjelji u studiju Sven, a sve su pjesme snimane na gitarama u izradi Roberta Bašića, RBasic custom handmade guitars. www.rbasicguitars.com

Ovo izdanje dolazi u trenutku kada se Country Strike sprema na ponovni odlazak u Texas/SAD u listopadu gdje će odraditi mini turneju te nastupiti po drugi put na Texas Sounds International Country Music Awards gdje brane titulu osvojenu 2015. godine sa dvije nagrade (glavnu Zabavljač godine te Osobnost godine).

Uz sami nastup, na texaškoj turneji Country Strike će promovirati RBasic custom handmade guitars glazbenicima iz cijeloga svijeta kao hrvatski proizvod, a potporu ovome poduhvatu dala je među ostalima i Hrvatska obrtnička komora, Turistička zajednica Grada Zagreba te Hrvatska bratska zajednica u SAD-u.

Izdanje će u digitalnom obliku u Hrvatskoj biti dostupno na servisima iTunes i Dezzer te na web stranici www.countrystrike.com/download gdje će se do 24. listopada moći preuzeti besplatno.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni