Vije-sti

Cloud Nothings predstavljaju album “Last Building Burning”

Cloud Nothings predstavljaju album “Last Building Burning”

“Last Building Burning”, novi je album izuzetno hvaljene američke rock četvorke Cloud Nothings kojeg će 13. veljače predstaviti u Tvornici kulture.

Album “Last Building Burning” dolazi kao kulminacija promjenjivog zvuka vođe benda Dylana Baldija i dokazuje da je Cloud Nothings jedan od najprilagodljivijih bendova svoje generacije. S novom pločom pokazuju da su nadmašili same sebe i zacementirali svoje mjesto u modernom rock zvuku. Prema željama samog Baldija, kroz cijeli uradak se osjeća kontrolirani kaos, a nazivajući ga pravim upečatljivim povratničkim albumom, kritika hvali ovaj nihilističan, mučan, težak i jedan od najintenzivnijih albuma karijere.

Od “On An Edge” koja otvara album i unatoč brzom tempu ima zadane preciznosti, a  Baldijevi vokali se ističu i ne daju vam da odete, “Leave Him Now” se nastavlja uz pop senzibilitet. “In Shame” i “Offer An End” pokazuju Baldija kao liričara koji pjesme smješta u okvire suočavanja s neugodnim situacijama ljudskog postojanja. “Dissolution” dugo i polagano gradi intenzitet i pokazuje težinu i kompleksnost, te je jedna od najboljih pjesama koja pokazuje direktnost, ali i ranjivost. “So Right So Clean” lagano se pretvara u “Another Way of Life”, a lako pamtljiva pjesma uvodi u kraj albuma koji odaje dojam trijumfalnog povratka. Bez ikakvog pritiska vas samelje, išamara i razdrma kako god to vama odgovaralo.
 

 

Zagrebački nastup se događa u sklopu velike europske turneje koja ih kroz mjesec dana vodi po UK, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Austriji, Italiji, Češkoj, Španjolskoj, Švicarskoj, a na jedini nastup u regiji dolaze upravo u naš grad.

Bend Cloud Nothings je nastao kao prošireni solo projekt Dylana Baldija, a kroz godine se više držao instinkta nego trendova skupljajući pritom lojalnu fan bazu lakše nego mnogi rock bendovi. Baldijev autorski rukopis godinama je postajao sve grublji i glasniji, a rani indie rock s gotovo pop toplinom zamjenio je težim alter rock zvukom po uzoru na bendove poput Drive Like Jehu ili The Wipers.

Prvo pravo debi izdanje, “Turning On”, objavljeno je 2010., a pravi proboj doživjeli su 2012. sjajnim “Attack On Memory”. Od artista koji je krenuo s lo-fi snimkama u svom podrumu Baldi je tu kreativno eksplodirao pokazavši što sve može kad dođe u pravi studio i na ispravan način uhvati sirovu energiju benda. Čak i kad se na tren vrati u prošlost i pokaže svoju sklonost pop glazbi, kao što je učinio na “Life Without Sound” iz 2017. Dylan Baldi pokazuje koliko je razvio svoje skladateljske vještine.

Sve što su postigli dosad Cloud Nothings “zamotali” su u zvuk novog albuma “Last Building Burning” kojeg donose 13. veljače u Tvornicu.

 

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

 

Službena prodajna mjesta:

Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb

Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb

Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb

Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb

Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb

Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

 

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni