Vije-sti

Chui i Psilicone Theatre predstavljaju novi videospot

Chui i Psilicone Theatre predstavljaju novi videospot

Nakon zajedničke predstave "Hairy Hairy Mouth" izvedene u sklopu Kaunas bijenala, suradnja litavskog kazališta Psilicone Theatre i trojca Chui urodila je zanimljivim umjetničkim plodom. Psilicone Theatre je napravio nevjerojatan video za pjesmu "Will I Ever See You Again?" koja se nalazi na albumu "Third Sun From The Stone".

Psilicone Theatre su jedinstvena umjetnička pojava u svijetu kazališta. Glavni junaci u njihovim predstavama su silikonske lutke koji se pomiču jedinstvenim tehnikama, uz dodatne podloge, materijale, a igre ruku i svijetla stvaraju vizualni doživljaj koji izgleda kao animacija, ali animacija koja se stvara u trenutku (u realnom vremenu). Animacija je podložna improvizaciji i trenutnoj igri koja svaku izvedbu čini drugačijom što je ujedno i poveznica s glazbom koju stvaraju Chui. Kazalište predvode Aukse Pteruliene i Darius Petrulis.

CHUI je uzbudljiv i maštovit zagrebački trojac koji je sa svoja tri albuma "Chui", "Second Arrival" i nedavno objavljenim "Third Sun from the Stone" (koja ako držite do svoje glazbene higijene jednostavno morate preslušati) osvježio i probudio uspavanu domaću i regionalnu electro jazz scenu. Album "Third Sun From the Stone", ako je suditi prema kritikama i reakcijama publike, predstavlja ozbiljnog konkurenta za najbolji album 2015. godine.

Suradnja Chuija i Psilicone Theatra naravno ne staje na ovom videu. U planu je i zajednička izvedba predstave Hairy Hairy Mouth ovo ljeto kod nas u Šibeniku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni