Vije-sti

Cher predstavila španjolsku verziju klasika grupe ABBA kako bi podržala UNICEF

Cher predstavila španjolsku verziju klasika grupe ABBA kako bi podržala UNICEF

Njezina udruga "CherCares” donirat će milijun dolara u humanitarne svrhe

Cher je predstavila pjesmu "Chiquitita”, španjolsku verziju poznatog klasika grupe ABBA, a svi prihodi od objave singla bit će proslijeđeni UNICEF-u. Singl poslušajte na digitalnim platformama - https://cher.lnk.to/Chiquitita

Jedna od najpoznatijih američkih glazbenica vratila se u središte medijske pozornosti objavom albuma "Dancing Queen". Inspirirana snimanjem nastavka mjuzikla "Mamma Mia! Here We Go Again", Cher je 2018. odlučila studijski album posvetiti upravo glazbi grupe ABBA. Novi singl "Chiquitita" ujedno je prvo izdanje na španjolskom jeziku u 55-godišnjoj karijeri ove glazbene i glumačke legende koja je za svoj rad nagrađena prestižnim nagradama Oscar, Grammy i Emmy. Prateći video spot za pjesmu “Chiquitita” bit će premijerno predstavljen tijekom vikenda na stranicama www.unicefwontstop.org i www.YouTube.com/unicefusa, a pjesma će biti dostupna i u engleskoj verziji.

Cher, koja je vokale za pjesmu "Chiquitita" snimila kod kuće, izjavila je: “Španjolsku verziju počela sam vježbati krajem prošle godine. Kad se u svijetu sve promijenilo, željela sam pomoći. Ovo je izgledalo kao pravo vrijeme da se pjesma dovrši. Dugo se divim UNICEF-u, posebno njihovom radu na obrazovanju mladih žena. Glumica Audrey Hepburn bila je moja junakinja i bila sam ponosna kad je postala njihova prva ambasadorica dobre volje 1988. Sada je, više nego ikad, kritično da svako dijete širom svijeta stavimo na prvo mjesto kao da je naše dijete u pitanju.”

Grupa ABBA donirala je prihode organizaciji UNICEF u trenutku kada je pjesma prvi put objavljena 1979.

Cher će također donirati milijun dolara različitim dobrotvornim udrugama koje su usredotočene na “kronično zanemarene i zaboravljene” osobe tijekom trenutne pandemije i to putem novoosnovane udruge CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI). Prvi val donacija bit će usmjeren na američke manjine kojima je osigurana minimalna zdravstvena zaštita i skrb.

Cher je u medijskom priopćenju dodala: “Ne možemo zaboraviti one koji najviše pate. Kada vidim poražavajući broj manjina pogođenih COVID-19, znam da smo svi odgovorni za pomoć gdje god i koliko god možemo."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni