Vije-sti

Chasing Nord objavljuje novi singl – poslušajte moćni “Sonic Heart”

Chasing Nord objavljuje novi singl – poslušajte moćni “Sonic Heart”

Nakon što su promijenili ime i time najavili novo poglavlje u karijeri, riječki alternativni rock bend Chasing Nord kreće u osvajanje kako domaćeg, tako i stranog glazbenog tržišta.

U suradnji s izdavačkom kućom Geenger Records, Chasing Nord objavljuje moćni singl „Sonic Heart“ koji osvaja na prvo slušanje. Stvarajući topli osjećaj nostalgije uz prizvuke klasičnog alternativnog rocka i dinamičnog progresivnog zvuka, "Sonic Heart" autorski i produkcijski podiže stvaralaštvo benda na novu glazbenu razinu. Tekst, kao i poruka samog singla, proizlaze iz vrlo osobnog iskustva frontmena Mihaela Prosena - iskustva prožeta gubitkom i prolaznošću vremena, u kojem podsjeća sebe i slušatelja - ne odustaj od svojih snova, ali i cijeni samo putovanje do njihovog ostvarenja.

Bend ovim singlom najavljuje svoj drugi album koji je sniman u Hrvatskoj, u Studiju Maraton i G.I.S. studiju Rijeka, a producira se u Kanadi i Australiji, pod budnim okom tamošnjih glazbenih stručnjaka. "Sonic Heart" obiluje gostovanjima poznatih hrvatskih jazz glazbenika, uključujući emotivne back vokale Albe Nacinovich, te virtuoznost Doriana Cuculića na klavijaturama, dok je spot za singl snimila talentirana Stella Mešić.

Tekstopisac i frontman benda Mihael Prosen o spotu i singlu kaže: Za ovaj spot smo se smrzavali, pregrijavali, kupali u ledenom moru, budili u nemoguće jutarnje sate te zbog korone probili sve svjetske rekorde produkcije jednog video spota. Tjedan dana produžilo se na više od šest mjeseci, ali smo presretni s rezultatima koje je mlada i talentirana Stella Mešić naposljetku isporučila. Pjesma koja je nastala na sam Božić 2019. dočekala je već i prvi ovogodišnji snijeg, a podsjetit će nas svih i probuditi u nama nostalgiju za ljetom i jednim vremenom iza nas.

Novi singl „Sonic Heart“ možete poslušati na poveznicama:
Spotify
Deezer
Bandcamp


sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni