Vije-sti

J. R. August -

J. R. August - "Change of Seasons"

[caption id="attachment_4222" align="aligncenter" width="547"]J. R. August © Luka Smuk J. R. August © Luka Smuk[/caption]

Mladi zabočki kantautor, producent i multiinstrumentalist, J. R. August, dvije godine od početka stvaranja svoje audiovizualne kvadrilogije, „Change of Seasons“, konačno je objavio njen posljednji dio istog naslova.

Kako bismo vam dočarali koliki je trud bio potreban da se napravi takvo nešto, uz njegovo dopuštenje, prenosimo status ovog talentiranog mladog glazbenika koji je objavio na svojem Facebook profilu.


„Kažu: gdje ima volje, ima i načina!

Isto tako kažu da je čovjek bogat onoliko koliko prijatelja ima. Ako je to istina, ja sam jedan od najbogatijih ljudi na Zemlji.

Materijal za spotove snimao sam sa jednim od njih (Luka Smuk - direktor fotografije). Proces je trajao više od 3 godine. Izazova je bilo previše, vremena dosta, a novca premalo.

Hvala cijeloj filmskoj ekipi na mukotrpnom radu i odricanju: Luka Smuk Photography, Jeronim Jerry Ban, Matija Smuk i Davor Habajec

Hvala tati Tomici što mi je izradio lijes u kojem smo obojica ležali za potrebe spota. Hvala mu na begraničnoj podršci i savjetima. Hvala bratu Alen Vranic na prijateljstvu i savjetima. Hvala mami Ančici na brizi i pomoći. Hvala baki Ani na rekvizitima i pomoći.

Hvala mojoj Jess Eireann na bezgraničnoj podršci i trpljenju mojih burnih promjena raspoloženja tijekom proteklih nekoliko godina.

Hvala Kruno Laljak, Emil Töpfer i Filip Gorupec na potpori, inspiraciji i prijateljstvu.

Hvala Saša Saša Bunić na prijateljstvu i mudrosti.

Hvala Nika Među Najboljima Na Svijetu što me uploadala na Coldplay-evu web stranicu i bila snažna podrška.

Hvala muzičarima: Miroslav Lehpamer (bubanj), Jura Herceg (kontrabas), Filip Gorupec (bass), Jura Geci (gitara), Ante Prgin Surka (bubanj, perkusije, truba), Mirela Mirela Arelić (vokal), Katarina Kutnar (1. violina), Helga Korbar (2. violina), Dagmar Korbar (viola), (čelistici kojoj sam zaboravio ime) i Marku Križan (R.I.P) (saksofon)

Hvala tonskim snimateljima: Ante Prgin SURKA BEATBOX Dragutin Drago Smokrovic

Hvala Igoru Bolteku i Tini Bukarici.

Hvala velikodušnom starom bračnom paru što su mi dali kuću na korištenje.

Hvala susjedima na brojnim premještanjima klavira od 300 kg na različite lokacije.

Za potrebe spotova izradio sam si nadgrobni spomenik i putokaz, kupio klavir iz 1843., vozio stotine litara vode na udaljena mjesta, brao lišće na jednom mjestu i vozio ga na drugo, povraćao, palio, popušio stotine i stotine cigareta, smrzavao se na -15 i topio se na +35, bdio noćima u brizi i molio Majku Prirodu za povoljne vremenske uvjete, izgubio nekoliko kilograma, potrošio sve novce koje sam imao, crtao storyboard od 150 A4 sličica kojeg kasnije zbog manjka iskustva nisam iskoristio, imao napadaje panike, bio depresivan mjesecima i mjesecima ...

Ovo sam čekao 3 godine i sad je tu.

Moram priznati da je kapnulo par suza jer je put bio izrazito težak, ali iskustvo koje sam sakupio u ove 3 godine će ostati zauvijek utkano u svakom djeliću moje osobe.

Dame i Gospodo

s ponosom predstavljam finale kvadrilogije i pjesmu s istoimenog EP-a - Change of Seasons!

p.s. Ovo je tek početak.“

http://www.youtube.com/watch?v=4NwKhXEuRcQ

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni