Vije-sti

Chant Electronique u Močvari

Chant Electronique u Močvari

Pandemija koronavirusa nam je 'oduzela' gostovanja stranih glazbenika, ali Vrelo zvuka i Močvara su odlučili ispraviti tu nepravdu.

Doduše, Çhâñt Élečtrónïqùe nije u potpunosti 'strani' projekt jer su njegovi članovi dobro nam poznati Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić. No, osim njih dvoje, ovaj kolektiv čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Argentine, Francuske i Portugala, a sve ih je ujedinila ljubav prema tradicijskoj, ali i modernoj glazbi. Naime, ovih osam glazbenika se upoznalo na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg 'novog' nečem 'starome', odlučili su ideju prenijeti u djelo. Prije dvije godine okupili su se u Portugalu i tamo udarili kamenj temeljac za svoj prvi album nazvan "Çhâñt Élečtrónïqùe vol. 1" kojeg je objavila izdavačka kuća Rika Muzika.

Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Album je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je 'vrtio' i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o Çhâñt Élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.Nakon što je album dobio zasluženu pažnju, kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe odlučio se pokazati i na koncertnim pozornicama. Vrelo zvuka i Močvara imaju čast što će ovu sjajnu grupu glazbenika ugostiti na njihovoj prvoj turneji, a umjesto naših riječi hvale, pročitajte što su o Çhâñt Élečtrónïqùe napisali domaći i strani recenzenti:

Mark Sampson, Songlines:
"The electronics are synth- and computer-based patterns and textures that flit across speakers like asteroids, sometimes mere showers and sometimes disconcerting storms that shatter the hypnotic calm created by the echoed polyphonic voices. It's like listening to traditional choral music on the dark side of the moon."

Vrelo zvuka predstavlja:
Çhâñt Élečtrónïqùe (Hrvatska/Irska/Argentina/Francuska/Portugal)
Utorak, 27.7.2021., 20:00, upad 50 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hrprodajna mjesta Entria

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.
Covid putovnice nisu potrebne jer je kapacitet manji od 100 ljudi.
Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni