Koncerti

Elegantni Interpol za kraj INmusica #13

Elegantni Interpol za kraj INmusica #13

Nakon upornog zaobilaženja posljednjih petnaestak godina, Hrvatska je napokon dočekala jedne od pionira indie rocka – Interpol.

foto: Interpol, credit: Marko Šolić

Glavna pozornica INmusic festivala još se hladila od spektakularnog nastupa Alice in Chains, kad su na nju kročili headlineri posljednjeg dana – Interpol. Interpol u Hrvatskoj ima jaku bazu obožavatelja koji su strpljivo čekali njihov premijerni domaći nastup. Postojala je nada da će se on dogoditi prošle godine za vrijeme slavljeničke turneje povodom petnaeste obljetnice njihovog, sad već kultnog albuma Turn On The Bright Lights, no izmaknuli su nam i tom prigodom. Zbog toga nimalo nije bila iznenađujuća poplava sreće kad je najavljen njihov headlinerski nastup na INmusic festivalu.

Interpolfoto: Interpol, credit: Marko Šolić

Za početak, Interpol su jučer održali dobar koncert. Ispoliranog zvuka, tehnički savršeni, svaki ton je bio na svom mjestu od početka svirke do samog kraja, no ono što im definitivno nije išlo na ruku je prostor i festivalska publika. Oni koji slušaju Interpol mogli su se sjajno zabaviti jer su dečki setlistom pokrili svaki kutak karijere, a kao što je i frontmen Paul Banks naglasio, to su nam bili i dužni. No ono što se moglo primijetiti je da velik dio publike nije bio upoznat s njihovim pjesmama te im se nastup doimao monotono i sterilno. U obranu Interpola, od njih se nije ni očekivao veliki show, oni jednostavno nisu takav bend. Rade odličnu, kvalitetnu glazbu i uživo zvuče besprijekorno, no nisu bend poput primjerice Portugal.The Man koji je neposredno prije svirao na World Stageu, u čiji nastup možete samo uletjeti čak i ako ih nikad prije niste čuli. Možete naravno, ali su šanse velike da vam neće sjesti na prvu. Što se prostora tiče, smatram da bi njihovoj glazbi puno bolje pristajala manja, intimnija dvorana gdje bi se taj zvuk mogao “vakumirati” i stvoriti intenzivniju energiju koju i posjeduje. Sigurna sam da bi uz takav prostor i uz publiku koja ih poznaje opći dojam benda bio potpuno drugačiji. Unatoč tome,mogli smo uživati u nekim od najboljih pjesama iz njihove dosadašnje karijere poput Rest My Chemistry, Slow Hands, Roland, All the Rage Back Home,Evil, a posebno je zabljesnuo premijerni singl The Rover s nadolazećeg albuma Marauder.

Zaključno, Interpol je odradio solidan festivalski nastup, a sad kad su napokon odlučili posjetiti Hrvatsku nadamo se da će se vratiti i u nekom intimnijem ambijentu uz duži set pokazati što sve zapravo mogu.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja