Vije-sti

Cannibal Corpse, Hideous Divinity i Krisiun uskoro u Zagrebu

Cannibal Corpse, Hideous Divinity i Krisiun uskoro u Zagrebu

Nakon 20 godina, u četvrtak, 28.4.2016., death metal legende Cannibal Corpse vraćaju se u Zagreb. Ovaj put sa sobom dovode brazilske deathere Krisiun i norveško/talijanske Hideous Divinity.

Davne 1996. svirali su u tadašnjem zagrebačkom rock klubu Remetinec sa sunarodnjacima Immolation, a koncert je otvorio zagrebački ex-bend Forlorn Legacy. 1998. Još su jednom posjetili Hrvatsku i odsvirali Uljanik u Puli. 

S radom su počeli 1988. Prvi album "Eaten Back To Life" objavili su 1990. odmah za Metal Blade Records, a 2014. su objavili 13. studijski album "A Skeletal Domain" te ostali vjerni svom prvom diskografu.Cannibal Corpse je bend kojeg kroz cijelu karijeru prate kontroverze zbog eksplicitnih tekstova i morbidnih te vulgarnih artworka koji su ukrašavali njihove albume i najavljivali koncerte. Aktualni lineup čine Paul Mazurkiewicz, Alex Webster, Rob Barrett, George Fisher i Pat O'Brien.

Kultna death metal braća, Krisiun, potegnuti će iz Brazila kako bi nadopunili ovu brutalnu večer. Uz dugovječnost poput Cannibal Corpsea, možete očekivati pravi južnoamerički beskompromisni death metal. Svirali su i odlazili na turneje sa imenima poput Nile, Immolation, Soreption, Vader, Rotting Christ i mnogim drugim ekstremnim aktovima. Njihov posljednji album "Forged in Fury" (2015) klasično je death metal iskustvo, a izdano (poput većine njihovih albuma) za kuću Century Media Records. Manje eksponirani, ali ipak u vrhu scene, nikako propustiti!

Osnovani od strane gitarista Hour of Penanca, Enrica Schettina, Hideous Divinity će na najbolji mogući način otvoriti ovu večer. Moderniji death metal, uz poprilično technical koketiranja, zadovoljiti će sva uha žedna najekstremnije glazbe. 2007. izdaju demo "Sinful Star Necrolatry", a 2012. svoj službeni prvi album "Obeisance Rising" za kuću Unique Leader Records. Norveško-talijanska kombinacija pokazati će vam u što se to razvio death metal i protresti Vintage!

Ulaznice:150 kuna u pretprodaji/170 na dan koncerta.
Prodajna mjesta: Vintage Industrial (Savska 160) & Dirty Old Shop (Tratinska 18)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni