Vije-sti

Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik u sklopu nove MIMO večeri

Bubblegum i Das Univerzitas Kunstmuzik u sklopu nove MIMO večeri

Četvrti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. veljače u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Iza projekta Bubblegum stoji jedan čovjek koji istodobno stoji iza laptopa, klavijatura i gitare. 2015. godine objavljuje svoj prvi LP ''Dance Music For Old People'', nakon nekoliko koncerata u Zagrebu, Bubblegum u rujnu 2016. godine izbacuje svoj drugi album naziva ''Gentle Hearts''. Širok spektar glazbenog zanimanja Ivan Grobenski okupio je kroz glazbu kojom nastoji da populacija treće dobi otpleše život nakon smrti.

Das Univerzitas za sebe kažu da su bend koji svira modernu glazbu. O njihovoj posebnosti najbolje je napisao naš novinar Marin Tomić kada ih je slušao ovo ljeto na Tabor Film Festivalu: "Jer ono što nam pružiše ove subote ću zauvijek pamtiti kao jedno od najluđih, najzabavnijih, najuzbudljivijih i generalno najboljih koncertnih iskustava ikad. A nije da se nisam nagledao koncerata. Taj sam bend do sad vidio samo jednom, prije par godina u nekom gotovo pa jutarnjem terminu na brucošijadi FER-a. Upamtio sam ih kao nešto neobično i zanimljivo, ali činjenica da sviraju taj neki electro pop me odvratila od daljnjeg proučavanja. Ono što mi je tad promaklo a što je sad bilo potpuno transparentno, to je činjenica da se radi o četvero toliko zabavnih, karizmatičnih i šarmantnih šmekera, da smo svi upijali svaku sekundu njihovog koncerta kao nešto za što nismo htjeli da ikad prođe."

Sav prihod od donacija ide izvođačima. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni