Vije-sti

Brain Holidays i Vibrica otvaraju četvrtu sezonu programa MIMO

Brain Holidays i Vibrica otvaraju četvrtu sezonu programa MIMO

Početak još jedne sezone ispunjene najboljom domaćom glazbom obojit će tri boje – crvena, žuta i zelena. Suradnjom projekta MIMO i portala reggae.hr nastao je koncert na kojem ćete dobiti priliku poslušati najbolje od hrvatskoga reggaea. Sedmi rođendan portala reggae.hr slaviti će se 2. listopada uz dva benda. Uvod u ovu rastafarijansku večer bit će zagrebački bend Vibrica uz mnoštvo najrazličitijih bubnjeva te pioniri reggaea Brain Holidays.

Ako kažemo da su Vibrica bend, malo smo rekli. Ovu skupinu ljudi teško je strpati tek u nekoliko riječi ali, ako ništa, mogli bismo ih prozvati plemenom, obitelji, cirkusom ili orkestrom. Nanovo su se upoznavali tijekom godina po djembe tečajevima i radionicama, svirkama, na ulici, na rijekama, na slučajnim i manje slučajnim mjestima te otkrili da su svi - muzičari, plesači, pjevači, žongleri, likovnjaci, pisci, kreativci, divljaci i mirovnjaci, tragači i istraživači dubina i širina. O sebi kažu da uživaju biti, putovati, maštati i svirati skupa. Svega toga pomalo ili u velikim količinama. Njima je svejedno.

Brain Holidays su zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Imaju dva studijska albuma "Stereo Roots" i "Save Peace Babylon Delete" , a treći se upravo snima. Budući da su se okušali u različitim sferama glazbe, danas stvaraju zajedno epitaf posvećen modernom Babilonu i njegovu budućem padu. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

Četvrta sezona programa MIMO drži se istog koncepta. Druženje je jedanput na mjesec,  i to svake prve nedjelje u mjesecu od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljaju se dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke organizatori razgovaraju sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn. Sav prihod od donacija namijenjen je izvođačima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni